Bol Sebzeli Biber Dolması

Thema bewerten:
Ergebnis 1 bis 1 von 1

Thema: Bol Sebzeli Biber Dolması

  1. Gehen Sie zu DankeHerunterladen #1
    Gehen Sie zu Danke
    Kıdemli Üye Avatar von TosunPaşa

    Info

    Gehen Sie zum Anfang des Beitrags

    Standard Bol Sebzeli Biber Dolması

    Kaç Kişilik: 6-8

    Hazırlama: 15dk

    Pişirme: 55dk


    Bol Sebzeli Biber Dolması Tarifi İçin Malzemeler

    • 13 adet küçük dolmalık biber
    • 3 adet kabak


    İç Harcı ;

    • 1 büyük kuru soğan
    • 4 adet büyük domates
    • 6 diş sarımsak
    • 1 demet maydanoz
    • 1 demet nane
    • 1 yemek kaşığı domates salçası
    • Yarım yemek kaşığı biber salçası
    • 1 tatlı kaşığı isot
    • Yarım tatlı kaşığı karabiber
    • 1 adet et bulyon isteğe bağlı kullanabilirsiniz
    • Yarım su bardağı zeytinyağı
    • 3 buçuk su bardağı su
    • 1 su bardağı kadar pirinç her bir dolmaya yarım kaşık pirinç OLARAK hesaplayabilirsiniz


    Bol Sebzeli Biber Dolması Tarifi Yapılışı

    1. Biberlerin sap kısımlarını alıp çekirdeklerini ayıklayalım kabakları ortanda ikiye kesip içlerini oyup alalım
    2. Ardından iç harcının yapımına geçelim bunun için bir kaba soğanın kabuklarını soyup yemeklik doğrayalım.
    3. Üzerine aynı şekilde domatesi de doğrayalım incecik kıyılmış nane ve maydanozu ezilmiş sarımsak yıkanıp süzülmüş pirinç yağın yarısını ve kalan diğer malzemeleri de ekleyip güzelce karıştıralım ve biberleri bir parmak boşluk kalacak şekilde dolduralım.
    4. Domates dilimiyle kapak yapıp tencereye dizelim.
    5. Üzerine suyu ve kalan yağı gezdirip ocağa alalım orta ateşte ocak çok harlı olmasın yaklaşık 50. 55. dakika kadar pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirelim.



    Tarife Ait Diğer Resimleri



































Aktive Benutzer

Aktive Benutzer

Aktive Benutzer in diesem Thema: 1 (Registrierte Benutzer: 0, Gäste: 1)

Stichworte

Berechtigungen

  • Neue Themen erstellen: Nein
  • Themen beantworten: Nein
  • Anhänge hochladen: Nein
  • Beiträge bearbeiten: Nein
  •