Kısır (Hatay Usulü)

Thema bewerten:
Ergebnis 1 bis 2 von 2

Thema: Kısır (Hatay Usulü)

  1. Gehen Sie zu DankeHerunterladen #1
    Gehen Sie zu Danke
    Kıdemli Üye Avatar von TosunPaşa

    Info

    Gehen Sie zum Anfang des Beitrags

    Standard Kısır (Hatay Usulü)

    Kaç Kişilik: 4-6

    Hazırlama: 10dk

    Pişirme: 10dk


    Kısır (Hatay Usulü) Tarifi İçin Malzemeler

    • 3 çay bardağı ince köftelik bulgur( ölçünüz kişi başı 1 çay bardağı bulgur olacak şekilde ayarlanır)
    • 1 yemek kaşığı domates salçası
    • 1 yemek kaşığı biber salçası ( Acı veya tatlı damak zevkinize göre dilerseniz acısını 2 yemek kaşığı olarak arttırabilirsiniz)
    • Yarım demet maydanoz
    • Yarım demet taze nane
    • 1 demet taze soğan
    • 1 buçuk su bardağı kadar zeytinyağı
    • Nar ekşisi
    • Kimyon
    • Kuru fesleğen (Tercihe göre)


    Kısır (Hatay Usulü) Tarifi Yapılışı

    1. Öncelikle bulgurunuzu yoğurma kabına alıp fesleĞen ve kimyonu ekleyip soğuk suyla ıslatınız. Biz hatay da sıcak suyla ıslatmaz, ara arada elimizi ıslatarak yoğururuz kısırı😊
    2. Bulgura salçaları ekleyip bekletin. Bu arada yeşillikleri güzelce yıkayıp ince ince doğrayın( ben bol yeşillik severim diyorsanız isterseniz nane ve maydanoz miktarını siz arttırabilirsiniz)
    3. Yoğurma işlemine geçin elinizi soğuk suyla ara ara ıslatacak şekilde yoğurmaya başlayın.
    4. Bulgur iyice yumuşayınca nar ekşisini ve zeytin yağını ekleyin. ( nar ekşisinde miktar belirtmedim ama 3-4 yemek kaşığı yeterli olacaktır. Daha az veya fazla kullanmak dizin zevkinize kalmış) son olarak yeşillikleri de ekleyip karıştırın ve servis edin.



    Tarife Ait Diğer Resimleri































  2. Gehen Sie zu DankeHerunterladen #2
    Gehen Sie zu Danke
    Yeni Üye Avatar von Idiye239

    Info

    Gehen Sie zum Anfang des Beitrags

    Hataylilar kisir demez.


Aktive Benutzer

Aktive Benutzer

Aktive Benutzer in diesem Thema: 1 (Registrierte Benutzer: 0, Gäste: 1)

Stichworte

Berechtigungen

  • Neue Themen erstellen: Nein
  • Themen beantworten: Nein
  • Anhänge hochladen: Nein
  • Beiträge bearbeiten: Nein
  •