Kaç Kişilik: 10-12
Hazırlama: 15dk
Kedidili Ekler Pasta (Muhallebili) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket kedidili bisküvi
- Islatmak için süt
Muhallebi İçin ;
- 2 su bardağı süt
- 4 yemek kaşığı tepeli şeker
- 1 adet yumurta
- 1 tepeli yemek kaşığı un
- 1 tepeli yemek kaşığı nişasta (mısır kullandım )
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
Üzerine ;
- 1 paket çikolata sosu
- 1, 5 su bardağı süt (koyu olmasını istediğim için sütü az kullandım siz normal ölçüsünü kullanabilirsiniz. )
- İsteğe bağlı çikolata sosu kaynayınca bir kaç parça çikolata ekleyebilirsiniz
Süslemek İçin ;
- Hindistan cevizi
- Toz fıstık
Kedidili Ekler Pasta (Muhallebili) Tarifi Yapılışı
- İlk olarak muhallebi için tereyağ hariç bütün malzemeleri tencereye alalım.
- İyice çırpalım kaynayıp koyulaşana kadar pişirelim.
- Koyulaşmaya başladığında tereyağı ekleyip karıştırıp altını kapatalım.
- Ara ara karıştırarak üzerinin kabuk tutmasını engelleyelim.
- Çikolata sosunu pişirip bir kenara alalım.
- Kedidili bisküvilerin yarısını süte batırıp şekerli kısımları altta kalacak şekilde tepsiye dizelim.
- Ilıyan muhallebiyi sıkma torbasıyla veya kaşık yardımıyla ıslattığımız kedidili bisküvilerin üzerine pay edelim.
- Kalan bisküvileri ıslatıp muhallebili bisküvilerin üzerine şekerli kısımları üste gelecek şekilde dizelim.
- Üzerine kaşık yardımıyla çikolata sosu gezdirelim.
- En son toz fıstık ve hindistan ceviziyle süsleyip dolapta dinlendirelim.
Kedi dilli bisküvili pastalarımız hazır deneyeceklere şimdiden afiyet şifa olsun 😊😊