Perde Pilavı

Thema bewerten:
Ergebnis 1 bis 1 von 1

Thema: Perde Pilavı

  1. Gehen Sie zu DankeHerunterladen #1
    Gehen Sie zu Danke
    Kıdemli Üye Avatar von TosunPaşa

    Info

    Gehen Sie zum Anfang des Beitrags

    Standard Perde Pilavı



    Kaç Kişilik: 6-8

    Hazırlama: 30dk

    Pişirme: 35dk


    Perde Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

    Hamuru için

    • 1 yumurta
    • 2 yemek kaşığı yoğurt
    • 1 çay kaşığı tuz
    • 1 paket kabartma tozu
    • Yeteri kadar un


    Pilavı için

    • 1. 5 su bardağı pirinç
    • Yarım çay bardağı kuş üzümü
    • 2 yemek kaşığı kadar soyulmuş badem
    • Yarım kilo haşlanmış tavuk
    • Çay kaşığının ucuyla tarçın
    • Karabiber
    • Tuz


    Perde Pilavı Tarifi Yapılışı

    Merhabalar 😊

    1. Önce pilavı için pirinç ıslatılır. Yarım saat öyle bekledikten sonra pirinçler yıkanır ve tencerede tereyağ ve sıvı yağ ile bir iki dakika kavrulur. Diğer pilav malzemeleri de katılır
    2. Üstüne 3 su bardağı su koyarak kısık ateşte pişmeye bırakılır.
    3. Hamuru için tüm malzemeler kulak memesi kıvamında yoğurulur ve yuvarlak kek kalıbının büyüklüğünde merdane yardımıyla açılır.
    4. Kek kalıbının tabanı margarin ile yağlanır.
    5. Tabanına çiçek şeklinde kabukları soyulmuş badem dizilir ve açılan hamur serilir ve pişen pilav içine konur.
    6. Hamurun dışarda kalan kenarları pilavın üstüne kapatılır ve 180 derecede 35 dakika pişirilir.
      şimdiden yapacaklara afiyetler olsun😊



    Tarife Ait Diğer Resimleri























  2. The Following User Says Thank You to TosunPaşa For This Useful Post:

Aktive Benutzer

Aktive Benutzer

Aktive Benutzer in diesem Thema: 1 (Registrierte Benutzer: 0, Gäste: 1)

Stichworte

Berechtigungen

  • Neue Themen erstellen: Nein
  • Themen beantworten: Nein
  • Anhänge hochladen: Nein
  • Beiträge bearbeiten: Nein
  •