Portakallı Muhallebi (Chesakake Tadında)

Thema bewerten:
Ergebnis 1 bis 1 von 1

Thema: Portakallı Muhallebi (Chesakake Tadında)

  1. Gehen Sie zu DankeHerunterladen #1
    Gehen Sie zu Danke
    Kıdemli Üye Avatar von TosunPaşa

    Info

    Gehen Sie zum Anfang des Beitrags

    Standard Portakallı Muhallebi (Chesakake Tadında)



    Kaç Kişilik: 2-4

    Hazırlama: 5dk

    Pişirme: 15dk


    Portakallı Muhallebi (Chesakake Tadında) Tarifi İçin Malzemeler

    • 4 tane bu boyuttaki kuplar için tarif geçerlidir


    Muhallebisi için

    • Yarım litre süt
    • 2 yemek kaşığı un
    • 2 yemek kaşığı nişasta
    • 1 tatlı kaşığı margarin
    • 4 yemek kaşığı şeker


    Portakal Peltesi için

    • 1, 5 bardak portakal suyu ( 4 portakal sıktım)
    • 1 yemek kaşığı nişasta
    • 3 yemek kaşığı şeker


    Tabanı için

    • 2 adet saklıköy yulaflı bisküvi
    • 3-4 yemek kaşığı tereyağ


    Portakallı Muhallebi (Chesakake Tadında) Tarifi Yapılışı

    1. Önce tereyağını ocağa alıp eritelim. Üzerine robotta çektiğimiz bisküvi parçalarını ekleyelim bardakla veya kaşık yardımıyla kupların içine iyice bastıralım.
    2. Muhallebi malzemelerini sos tavasına alıp sürekli karıştırarak topaklanmadan pişirelim.
    3. Kıvam alınca ocağı kapatalım.
    4. Muhallebiyi kuplara dağıttıktan sonra portakal peltesini pişirelim. O sırada muhallebi zaten biraz oturmuş olacak.
    5. Portakal suyunu bir tencereye alalım ve kuru malzemelerini ekleyelim dikkatlice karıştıralım biraz kaynayınca ocağı kapatalım iyice hzılı hızlı karıştıralım pürüzsüz olmalı .
    6. Sonra soğuyan muhallebileri üzerine eşit şekilde paylaştıralım.
      Afiyet olsun. 4-5 saat dinlendirirsek süper olur 😍



    Tarife Ait Diğer Resimleri















  2. The Following User Says Thank You to TosunPaşa For This Useful Post:

Aktive Benutzer

Aktive Benutzer

Aktive Benutzer in diesem Thema: 1 (Registrierte Benutzer: 0, Gäste: 1)

Stichworte

Berechtigungen

  • Neue Themen erstellen: Nein
  • Themen beantworten: Nein
  • Anhänge hochladen: Nein
  • Beiträge bearbeiten: Nein
  •