Kaç Kişilik: 6-8
Hazırlama: 30dk
Saray Lokumu Tarifi İçin Malzemeler
Muhallebisi için:
- 1 litre süt
- 4 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağ
Sosu için:
- 2 su bardağı herhangi bir meyve suyu
- Yarım su bardağı su
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı şeker
Diğer malzemeler:
- 1 poşet krem şanti
- 1 buçuk çay bardağı süt
- Hindistan cevizi
Saray Lokumu Tarifi Yapılışı
- Muhallebisi için bir tencereye bütün malzemeler eklenir ve ocakta kıvam alana kadar pişirilir.
- Kaynamaya başlayınca göz göz olunca bir iki dakika daha pişirilir ve ocaktan alınır.
- İçine vanilya ve tereyağ ilave edilir ve karıştırılır.
- Daha sonra mikserle 5 dakika çırpılır ve hindistan cevizi serpilmiş tepsiye dökülür. Kenarda soğuması için bekletilir.
- Bu arada sosu yapılır. Bütün malzemeler bir tencereye eklenip ocakta pişirilir.
- Koyu kıvam olunca ocaktan alınır ve sertelmis muhallebilin üzerine dökülür ve her tarafına sürülür.
- Kenarda soğuması için bekletilir. Üzeri sertleşince krem santi hazırlanır ve sosun üzerine sürülür. Buzdolabına kaldırılır ve 1-2 saat sonra servise hazır.
Afiyet olsun!