Et Yemeklerinin Yanına Havuçlu Arpa Şehriye Pilavı

Thema bewerten:
Ergebnis 1 bis 1 von 1

Thema: Et Yemeklerinin Yanına Havuçlu Arpa Şehriye Pilavı

  1. Gehen Sie zu DankeHerunterladen #1
    Gehen Sie zu Danke
    Kıdemli Üye Avatar von TosunPaşa

    Info

    Gehen Sie zum Anfang des Beitrags

    Standard Et Yemeklerinin Yanına Havuçlu Arpa Şehriye Pilavı



    Kaç Kişilik: 4-6

    Hazırlama: 10dk

    Pişirme: 10dk


    Et Yemeklerinin Yanına Havuçlu Arpa Şehriye Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

    • 1, 5 su bardağı arpa şehriye
    • 2 yemek kaşığı tereyağı
    • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
    • 1 tane kırmızı biber
    • 3-4 tane köy biberi
    • 1 orta boy havuç
    • 1 ufak kurutulmuş acı biber
    • Yarım yemek kaşığı domates salçası
    • Yarım yemek kaşığı biber salçası
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • 2 bardak sıcak su


    Et Yemeklerinin Yanına Havuçlu Arpa Şehriye Pilavı Tarifi Yapılışı

    1. Öncelikle havucu yıkayıp rendeleyin. Biberleri de yıkayıp tohumlarını ayıklayın ve halka halka doğrayın.
    2. Pilav tencerenizde tereyağ ve zeytin yağını ısıtıp biberleri hafif kavurun.
    3. Acı biberinizi de ufalayıp ekleyin. ( acı biber isteğe bağlı ) Rendelenmiş havuçları ekleyip işleme devam edin.
    4. Salçaları ekleyin kokusu çıkana dek kavurun. Bu aşamada çok azıcık sıcak su ekleyebilirsiniz.
    5. Ardından şehriyeleri ekleyin. Onlar da biraz kavrulsunlar. Tuz ekleyin.
    6. Ardından 2 su bardağı sıcak suyu ekleyin. Kısık ateşte suyunu çekene dek pişirin.
    7. Sonra kağıt havluyla demlendirip, et yemeklerinin yanında sıcak servis edebilirsiniz.
      Afiyet olsun.



    Tarife Ait Diğer Resimleri























  2. The Following User Says Thank You to TosunPaşa For This Useful Post:

Aktive Benutzer

Aktive Benutzer

Aktive Benutzer in diesem Thema: 1 (Registrierte Benutzer: 0, Gäste: 1)

Stichworte

Berechtigungen

  • Neue Themen erstellen: Nein
  • Themen beantworten: Nein
  • Anhänge hochladen: Nein
  • Beiträge bearbeiten: Nein
  •