Elmalı Havuçlu Soslu Kek

Değerlendir:
1 sonuçtan 1 ile 1 arası

Konu: Elmalı Havuçlu Soslu Kek

  1. Teşekküre Gitİndir #1
    Teşekküre Git
    Kıdemli Üye TosunPaşa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Bilgi

    Gönderi Başına Git

    Standart Elmalı Havuçlu Soslu Kek

    Kaç Kişilik: 2-4

    Hazırlama: 25dk

    Pişirme: 35dk


    Elmalı Havuçlu Soslu Kek Tarifi İçin Malzemeler

    • 1/2 (yarım) su bardağı şeker, sıvı yağ ve yoğurt
    • 2 yumurta
    • 1 vanilya
    • 2 rendelenmiş havuç
    • 2 çay kaşığı tarçın
    • 1 avuç irice dövülmüş ceviz
    • 1 su bardağı elenmiş un
    • 1/2 (yarım) paket kabartma tozu (bende olmadığı için karbonat kullandım)
    • 1 soyulmuş ince dilimlenmiş elma


    Elmalı Havuçlu Soslu Kek Tarifi Yapılışı

    1. Şeker, sıvı yağ ve yoğurt bir çay kaşığı tarçınla çırpılır. 1/2 su bardağı kenara ayrılır.
    2. Harca yumurta ve vanilya eklenir ve çırpılır.
    3. Havuç ve bir dolu çay kaşığı tarçın spatulayla harca eklenip karıştırılır. Elenmiş un ve kabartma tozu eklenir ve karıştırmaya devam edilir.
    4. Cam borcama aktarılır ve elma dilimleri dizilir, sonra da cevizler serpiştirilir.
    5. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında altlı üstlü ayarda 30-35 dakika pişirilir.
    6. Fırından çıktıktan sonra ilk sıcağının gitmesi beklenir ve fırça yardımıyla ayırdığımız Sos sürülür.


    Çok güzel, yumuşak ve aromalı bir tatlı oluyor, denemenizi tavsiye ederim :))


    Tarife Ait Diğer Resimleri



























  2. TosunPaşa üyemize teşekkür edenler:

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •