Kaç Kişilik: 12-14
Hazırlama: 1 saat
Pişirme: 25dk
Kadayıflı Revani Tarifi İçin Malzemeler
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 200 gr kavrulmuş kadayıf
- 1 su bardağı çekilmiş ceviz
- 6 çorba kaşığı tepeleme un.
- Portakal kabuğu rendesi
Şerbeti için :
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 4-5 damla limon
Kreması için :
- 1 lt süt
- 3 kaşık un
- 1 çay bardağı şeker
- 2 kaşık nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 paket toz krem şanti
Üzeri için :
Kadayıflı Revani Tarifi Yapılışı
- Yumurta ve şekeri 4-5 dk çırpalım. Yoğurt, sıvı yağ, irmik ve vanilyayı ekleyelim.
- Daha sonra unu ve kabartma tozunu ilave edip karıştıralım.
- Son olarak kavrulmuş kadayıf, portakal kabuğu rendesi ve cevizi ekleyip kaşık yardımıyla karıştıralım ve önceden ısıtılmış fırında 180 derecede kızarana kadar pişirelim.
- Şerbeti için şekeri ve suyu tencereye koyup 5-6 dakika kaynatalım ocaktan almaya yakın limon suyunu ilave Edip karıştıralım.
- Kreması için; tencereye krem şanti hariç bütün malzemeleri ilave edip çırpıcı yardımı ile sürekli karıştırarak kıvamı koyulaşıncaya kadar pişirelim.
- Pişen kremayı ocaktan alıp ilk sıcağı çıkınca toz krem santiyi ilave edip çırpalım.
- Revani ılıdıktan sonra ilk sıcağı çıkan şerbeti üzerine dökelim yaklaşık 30 dakika şerbetini çekmesini bekleyelim.
- Şerbetini çeken revaninin üzerine kremayı dökelim eşit şekilde yayalım.
- 2-3 saat dinlenmeye bırakalım. Servis etmeden önce üzerine hindistan cevizi serpip dilimleyelim.
Afiyet olsun.