Kaç Kişilik
4 kişilikHazırlama Süresi
15 dakikaPişirme Süresi
15 dakika
Patates Pilaki Tarifi İçin malzemeler
- 10 küçük taze patates
- 1 soğan
- 2 havuç
- 5 diş sarımsak
- 2 tatlı kaşığı toz şeker
- 2 bardak su
- 1 su bardağı zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
- Yarım demet dereotu
Patates Pilaki Nasıl Yapılır?
- Soğanı küçük küpler halinde doğrayıp zeytinyağında pembeleştirin.
- Havuçları küçük küçük doğrayıp soğana ekleyin. 5 diş sarımsak, tuz ve tozşekeri ilave edip 5-6 dakika pişirin.
- Patatesleri soyup tencereye ilave edin. Suyu ekleyin ve kısık ateşte kapağı kapalı olarak patatesler yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Soğuyunca servis tabağına alıp karabiber serpin. Dereotunu kıyıp üzerine serpiştirin. Dilerseniz limon suyu ekleyip servis yapın.
Alternatif olarak barbunya pilaki tarifini de deneyebilirsiniz.
Şefin Yorumu :