Kaç Kişilik
4 kişilikHazırlama Süresi
20 dakikaPişirme Süresi
30 dakika
Kırma Tavuk Kebabı Tarifi İçin malzemeler
- 1 adet bütün tavuk
- 2 adet kuru soğan
- 2 su bardağı su
- 4-5 adet Arnavut biberi
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 1/2 bağ maydanoz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı tuz
Kırma Tavuk Kebabı Nasıl Yapılır?
- Tavukları 8 eşit parçaya bölün. Tereyağını tencerede eritin. Tavukları kızdırdığınız tereyağının içine atıp renkleri değişene kadar arkalı önlü çevirerek kızartın.
- Tavuklar kızardıktan sonra içine tuz, karabiber, kimyon ve iri doğranmış soğan ile Arnavut biberlerini ekleyin.
- 2 su bardağı suyu ilave edip, altını kısarak 20-25 dakika pişmeye bırakın. İnce doğranmış maydanozları üzerine serpip servis yapın.
Dilerseniz, göğüs etiyle hazırlanan klasik tavuk kebabı tarifini de deneyebilirsiniz.