Kaç Kişilik: 8-10
Hazırlama: 30dk
Pişirme: 35dk
El Açması Ispanaklı Börek Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;[*]5 su bardağı un[*]Ben 2 su bardağı ılık su kullandım (Aldığı kadar su)[*]1 yemek kaşığı üzüm sirkesi[*]Tuz[/LIST]
Hamurların arasına sürmek için;[*]1 çay bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ[/LIST]
İç harcı için;[*]250 gram temizlenmiş ıspanak[*]1 tane soğan[*]1 çay kaşığı pul biber[*]1 tatlı kaşığı sıvı yağ[*]2 yemek kaşığı lor peyniri[*]Tuz[/LIST]
Üzerine sürmek için;[*]1 tane yumurta[*]1 yemek kaşığı yoğurt[*]1 yemek kaşığı sıvı yağ[/LIST]
El Açması Ispanaklı Börek Tarifi Yapılışı
Herkese merhabalar, bugün sizlere müthiş lezzetli, çıtır çıtır bir börek tarifi verecem. Diğer ismi ise alt üst böreğidir. Yapımı çok pratik ve kolay. En yakın zamanda deneyin. Haydi tarif vakti;
Hamuru için: Derin bir kaseye un, sirke, tuz, ve su ekleyin Yoğurun. Yumuşak bir hamur elde edin.
Hamurdan 15 tane beze yapın. Bir tabağın üzerine 8 beze, diğer tabağın üzerine 7 beze koyun.
8 tane bezeyi tek tek acın. (Bezelerin büyüklüğü komposto kasesi büyüklüğünde olsun. ) Aralarına sıvı yağ sürün. Ve bezeleri üst üste koyun.
Sonra diğer tabakta olan 7 tane bezeyi tek tek açın, aralarına sıvı yağ sürüp üst üste koyun. Acılan bezeleri 10 dakika dinlendirin.
İç harcı için: Temizlenmiş doğranmış ıspanakların suyunu sıkın. Üzerine bir adet soğan doğrayın. Biraz sıvı yağ, tuz, pul biber ekleyin. karıştırın.
8 tane açtığımız bezeleri üst üste tezgahın üzerine alalım. Ve oklavayla açalım. (Elinizle bile sağa sola çekerek yufkanızı büyütebilirsiniz. )
Yağlı kağıt serili tepsinin üzerine acılan yufkayı serelim. Üzerine ıspanaklı iç harcı serpelim. İsteğe bağlı üzerine lor peynirini de serpebilirsiniz. (Ben tepsinin yarısına lor peyniri serptim. )
7 tane açtığımız bezeleri de üst üste olacak şekilde tezgahın üzerine alalım. Ve oklavayla açalım. Elde ettiğimiz yufkayı tepsinin üzerine serelim. Böreğimizi dilimleyelim.
Üzeri için; 1 tane yumurta, sıvı yağ, yoğurdu karıştırın. Ve böreğin üzerine yeteri kadar sürün. Böreğinizi 180 derece fırında kontrollü olarak pişirin. (Ben 35 dakika da pişirdim. ) Şimdiden afiyet olsun.[/LIST]