Kaç Kişilik: 6-8
Hazırlama: 30dk
Pişirme: 20dk
Çi Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 4 su bardağı un
- 1 buçuk su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı sirke
İç Malzemesi ;
- 400 gr kıyma
- 1 adet soğan
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- Yarım çay bardağı su
- Kızartmak için sıvı yağ
Çi Börek Tarifi Yapılışı
- İlk olarak un , tuz , sirke ve suyunu yoğurma kabına alıp iyice yoğuralım.
- Hamur kulak memesi kıvamından bir tık sert olacak dinlenmeye bırakalım.
- Bu arada 400 gr kıyma rendelenmiş soğan yarım çay bardağı su karabiber tuzu ayrı bir kapta iyice karıştıralım.
- Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde 15 beze yapalım.
- Bezeleri hamur leğenine koyup teker teker tezgahı unlayarak bezelere de azar azar un serpip ince olacak şekilde pasta tabağı büyüklüğünde açalım. Eğer 2 kişiyseniz biriniz açıp biriniz iç harcı koyup pişirebilirsiniz. Benim gibi tekseniz ben tüm hamurları açıp aralarını unlayarak üst üste koydum.
- Daha sonra hepsinin iç harcını koyup bitirdikten sonra kızarttım bir kenarına 1 yemek kaşığı kıymalı harcı ince olacak şekilde sürüp diğer yarıyı üzerine kapatın.
- Çay tabağı yardımıyla veya çatalla iyice kenar kısmını kapatalım.
- Hepsi bittikten sonra tavaya 2 su bardağı yağ koyup iyice ısıtalım.
- Kızan yağa hazırladığımız hamurları koyup kızartalım tavayı yavaş yavaş sallarsanız çok güzel bir şekilde kabarıp puf puf oluyor . Afiyet olsun