Kaç Kişilik: 2-4
Hazırlama: 25dk
Pişirme: 35dk
Elmalı Havuçlu Soslu Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 1/2 (yarım) su bardağı şeker, sıvı yağ ve yoğurt
- 2 yumurta
- 1 vanilya
- 2 rendelenmiş havuç
- 2 çay kaşığı tarçın
- 1 avuç irice dövülmüş ceviz
- 1 su bardağı elenmiş un
- 1/2 (yarım) paket kabartma tozu (bende olmadığı için karbonat kullandım)
- 1 soyulmuş ince dilimlenmiş elma
Elmalı Havuçlu Soslu Kek Tarifi Yapılışı
- Şeker, sıvı yağ ve yoğurt bir çay kaşığı tarçınla çırpılır. 1/2 su bardağı kenara ayrılır.
- Harca yumurta ve vanilya eklenir ve çırpılır.
- Havuç ve bir dolu çay kaşığı tarçın spatulayla harca eklenip karıştırılır. Elenmiş un ve kabartma tozu eklenir ve karıştırmaya devam edilir.
- Cam borcama aktarılır ve elma dilimleri dizilir, sonra da cevizler serpiştirilir.
- 180 derecede önceden ısıtılmış fırında altlı üstlü ayarda 30-35 dakika pişirilir.
- Fırından çıktıktan sonra ilk sıcağının gitmesi beklenir ve fırça yardımıyla ayırdığımız Sos sürülür.
Çok güzel, yumuşak ve aromalı bir tatlı oluyor, denemenizi tavsiye ederim :))