Elmalı Havuçlu Soslu Kek

Rate This Thread:
Results 1 to 1 of 1

Thread: Elmalı Havuçlu Soslu Kek

  1. Go to Thank YouDownload #1
    Go to Thank You
    Kıdemli Üye TosunPaşa's Avatar

    Info

    Go to Top of Post

    Default Elmalı Havuçlu Soslu Kek

    Kaç Kişilik: 2-4

    Hazırlama: 25dk

    Pişirme: 35dk


    Elmalı Havuçlu Soslu Kek Tarifi İçin Malzemeler

    • 1/2 (yarım) su bardağı şeker, sıvı yağ ve yoğurt
    • 2 yumurta
    • 1 vanilya
    • 2 rendelenmiş havuç
    • 2 çay kaşığı tarçın
    • 1 avuç irice dövülmüş ceviz
    • 1 su bardağı elenmiş un
    • 1/2 (yarım) paket kabartma tozu (bende olmadığı için karbonat kullandım)
    • 1 soyulmuş ince dilimlenmiş elma


    Elmalı Havuçlu Soslu Kek Tarifi Yapılışı

    1. Şeker, sıvı yağ ve yoğurt bir çay kaşığı tarçınla çırpılır. 1/2 su bardağı kenara ayrılır.
    2. Harca yumurta ve vanilya eklenir ve çırpılır.
    3. Havuç ve bir dolu çay kaşığı tarçın spatulayla harca eklenip karıştırılır. Elenmiş un ve kabartma tozu eklenir ve karıştırmaya devam edilir.
    4. Cam borcama aktarılır ve elma dilimleri dizilir, sonra da cevizler serpiştirilir.
    5. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında altlı üstlü ayarda 30-35 dakika pişirilir.
    6. Fırından çıktıktan sonra ilk sıcağının gitmesi beklenir ve fırça yardımıyla ayırdığımız Sos sürülür.


    Çok güzel, yumuşak ve aromalı bir tatlı oluyor, denemenizi tavsiye ederim :))


    Tarife Ait Diğer Resimleri



























  2. The Following User Says Thank You to TosunPaşa For This Useful Post:

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •