Tam Kıvamında İrmik Helvası

Rate This Thread:
Results 1 to 1 of 1

Thread: Tam Kıvamında İrmik Helvası

  1. Go to Thank YouDownload #1
    Go to Thank You
    Kıdemli Üye TosunPaşa's Avatar

    Info

    Go to Top of Post

    Default Tam Kıvamında İrmik Helvası

    Kaç Kişilik: 4-6

    Hazırlama: 5dk

    Pişirme: 30dk


    Tam Kıvamında İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeler

    • 2 su bardağı irmik
    • 125 gram tereyağı
    • Yarım çay bardağından bir parmak eksik sıvıyağ
    • 2 su bardağı şeker (Daha az şekerli sevenler bir buçuk bardak kullanabilir)
    • 2 buçuk su bardağı süt


    Tam Kıvamında İrmik Helvası Tarifi Yapılışı

    1. Tereyağını tencerede eritip üzerine sıvı yağı ve irmiği ekliyoruz.
    2. Ayrı bir tencerede sütü ve şekerin 1 bardağını kaynatıyoruz.
    3. İrmiği kısık ateşte ağır ağır rengi kahverengi olana dek kavuruyoruz.
    4. Kaynayan şerbeti irmiğe yavaşça ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
    5. Yoğunlaşıp kıvam alınca şekerin kalanını da ekleyip karıştırıyoruz.
    6. Ve kapağını kapatıp dinlenmeye bırakıyoruz. Ilıyınca servis edebiliriz. Afiyet olsun 🌷



    Tarife Ait Diğer Resimleri











  2. The Following User Says Thank You to TosunPaşa For This Useful Post:

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •