Maklube

Rate This Thread:
Results 1 to 1 of 1

Thread: Maklube

  1. Go to Thank YouDownload #1
    Go to Thank You
    Kıdemli Üye TosunPaşa's Avatar

    Info

    Go to Top of Post

    Default Maklube



    Kaç Kişilik: 8-10

    Hazırlama: 20dk

    Pişirme: 30dk


    Maklube Tarifi İçin Malzemeler

    • 750 gr kuşbaşı
    • 2 su bardağı pirinç
    • 2 adet patlıcan
    • 1 adet kuru soğan
    • 2 adet patates
    • 2 adet havuç
    • 2 yemek kaşığı Tereyağ
    • Sıvı yağ
    • Tuz, karabiber
    • Kızartmak için sıvı yağ


    Maklube Tarifi Yapılışı

    1. Kuşbaşı etleri tencerede biraz kavurun sonra üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip düdüklü tencerede 15-20 dakika pişirin.
    2. Pişen etlerin suyunu süzüp kenarda bekletin.
    3. Sebzeleri parmak şeklinde doğrayıp sıvı yağda kızartın.
    4. Pirinci biraz sıcak suda 20 dakika bekletin sonra bol su ile yıkayıp süzdürün.
    5. Pilavı yapacağımız tencerenin içine sıvı yağı ve jülyen doğranan soğanı biraz soteleyin -Sonra üzerine etleri yayın.
    6. Sonra sırasıyla kızartılan patlıcanı patatesi ve havuçları yerleştirin.
    7. Süzülen pirinci de en üste yayın.
    8. Ayırdığınız et suyunun içine tuz, karabiber ve tereyağını koyup birazda su ekleyin ve sıcak olarak pilavın üzerine dökün.
    9. Pilavın üzerini su 2 parmak kadar aşsın.
    10. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin ara sıra bıçak ile aralarını delin ki su alta insin.
    11. Suyunu çekince demlenmesi için sararak 30 dakika dinlendirin
      Afiyet olsun💐



    Tarife Ait Diğer Resimleri


















    Similar Threads:

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •