Kırşehir Ahi Helvası

Rate This Thread:
Results 1 to 2 of 2

Thread: Kırşehir Ahi Helvası

  1. Go to Thank YouDownload #1
    Go to Thank You
    Yeni Üye Merakli-40's Avatar

    Info

    Go to Top of Post

    Türkiye/Turkey Kırşehir Ahi Helvası


    Kırşehir Ahi Helvası

    MALZEMELER
    5 su bardağı un,
    1 su bardağı pekmez,
    1 paket margarin,
    Yarım çay bardagı sıvıyağ,
    1 su bardağı toz şeker,
    150 gr ceviz,
    2 su bardagı su,

    HAZIRLANIŞI
    Şeker, bir su bardağı su ve pekmez karıştırılıp ateşe konur.
    Bir taşım kaynatılır, tencerenin ateşi, şurubu kaynatmayacak kadar kısılır.
    Ayrı bir tencerde yağ ile un az ateşte hafif pembeleşinceye kadar kavrulur.
    Ardından sıcak şurup tencereye ilave edilir.
    Hafif ateşte karıştırılarak biraz pişirilir, tencerenin kapağı kapatılır, 3-4 dakika bekletilir.
    Kaşıkla şekillendirilerek tabağa servis edilir.
    Üzerine ceviz eklenir.

    :smilie_essen_138: Afiyet olsun… :smilie_essen_138:


    Alintı : [Sadece kayıtlı ve aktif kullanıcılar bağlantıları görebilir.] Kayıt Olmak İçin Tıklayınız..
    Haksızlık önünde eğilmeyiniz. Çünkü hakkınızla beraber şerefinizi de kaybedersiniz.

    Biri sana sırtını çevirirse üzülme, böylece dostunla düşmanını ayırt etmiş olursun.

    İki şeyin elden gitmeden değerini takdir etmek zordur: biri sağlık, öteki de gençlik.

    Eğrinin gölgesi de eğridir.

    Hz. Ali ( ra )




  2. The Following 2 Users Say Thank You to Merakli-40 For This Useful Post:

  3. Go to Thank YouDownload #2
    Go to Thank You
    Yönetici yilmaz's Avatar

    Info

    Go to Top of Post

    Küçüklüğümde bu helvadan çok yedim, rahmetli ebem yapardı.
    Selam ve Saygılarla İyi Forumlar...



Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •