Balkabaklı Brüksel Lahanası

Rate This Thread:
Results 1 to 1 of 1

Thread: Balkabaklı Brüksel Lahanası

  1. Go to Thank YouDownload #1
    Go to Thank You
    Üye Alpay's Avatar

    Info

    Go to Top of Post

    Default Balkabaklı Brüksel Lahanası



    Kaç Kişilik
    4 kişilik
    Hazırlama Süresi
    15 dakika
    Pişirme Süresi
    40 dakika

    Balkabaklı Brüksel Lahanası Tarifi İçin malzemeler

    • 300 g balkabağı
    • Yarım çay bardağı zeytinyağı
    • Tuz
    • 500 g Brüksel lahanası
    • 2 limonun suyu
    • Yarım çay bardağı yaban mersini kurusu
    • 1 çay bardağı pekan cevizi

    Balkabaklı Brüksel Lahanası Nasıl Yapılır?

    • Bal kabağını küp doğrayıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine yayın. Üzerine 2 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirip tuz ve karabiberle tatlandırın.
    • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. Kalan zeytinyağını geniş bir tavada ısıtın.
    • Dörde böldüğünüz Brüksel lahanalarını ilave edip tuz ile tatlandırın. Lahanalar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 15-20 dakika soteleyin.
    • Limon suyu, balkabağı, yaban mersini kurusu ve pekan cevizini ilave edin. 6-7 dakika daha pişirip ocaktan alın. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.





  2. The Following 2 Users Say Thank You to Alpay For This Useful Post:

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •