Kaç Kişilik
4 kişilikHazırlama Süresi
15 dakikaPişirme Süresi
40 dakika
Balkabaklı Brüksel Lahanası Tarifi İçin malzemeler
- 300 g balkabağı
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Tuz
- 500 g Brüksel lahanası
- 2 limonun suyu
- Yarım çay bardağı yaban mersini kurusu
- 1 çay bardağı pekan cevizi
Balkabaklı Brüksel Lahanası Nasıl Yapılır?
- Bal kabağını küp doğrayıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine yayın. Üzerine 2 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirip tuz ve karabiberle tatlandırın.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. Kalan zeytinyağını geniş bir tavada ısıtın.
- Dörde böldüğünüz Brüksel lahanalarını ilave edip tuz ile tatlandırın. Lahanalar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 15-20 dakika soteleyin.
- Limon suyu, balkabağı, yaban mersini kurusu ve pekan cevizini ilave edin. 6-7 dakika daha pişirip ocaktan alın. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.