Kaç Kişilik
6 kişilikHazırlama Süresi
20 dakikaPişirme Süresi
1 saat 10 dakika
Horhor Kebabı Tarifi İçin malzemeler
- 6 enginar
- 100 gr rendelenmiş kaşarpeyniri
- 100 gr arpacık soğan
- 1 iri patates
- 1 havuç
- 500 gr kuzu kuşbaşı
- 1.5 tatlı kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 50 gr taze bezelye
- 3 su bardağı su
- 3 çorba kaşığı sıvıyağ
- Yarım limonun suyu
- Tuz
Horhor Kebabı Nasıl Yapılır?
Enginarları temizleyin. Arpacık soğanları soyun. Patates ve havucu temizleyip küp küp doğrayın.
Bir tencerede tereyağı ve zeytinyağını kızdırın. Soğanları ilave edip soteleyin. Eti ekleyin. Suyunu salıp çekinceye kadar pişirin. 1 tatlı kaşığı un serpip karıştırın ve 1-2 dakika daha kavurun. Havuç, patates, bezelye ve 1 su bardağı su ilave edip 30 dakika kısık ateşte pişirin. Suyu azalırsa bir miktar daha su ekleyin.
Enginarlara 2 bardak su, 3 kaşık sıvıyağ, yarım limonun suyu ve yarım tatlı kaşığı un ilave edip kısık ateşte 30 dakika pişirin. Tepsiye dizip hazırladığınız iç malzemeyi enginarların ortasına paylaştırın. Üzerlerine rendelenmiş kaşarpeyniri serpip 10 dakika fırınlayın.
Video yemek tarifleri bölümümüzü de ziyaret etmeyi unutmayın.