Horhor Kebabı

Rate This Thread:
Results 1 to 1 of 1

Thread: Horhor Kebabı

  1. Go to Thank YouDownload #1
    Go to Thank You
    Üye Rabia's Avatar

    Info

    Go to Top of Post

    Default Horhor Kebabı



    Kaç Kişilik
    6 kişilik
    Hazırlama Süresi
    20 dakika
    Pişirme Süresi
    1 saat 10 dakika

    Horhor Kebabı Tarifi İçin malzemeler

    • 6 enginar
    • 100 gr rendelenmiş kaşarpeyniri
    • 100 gr arpacık soğan
    • 1 iri patates
    • 1 havuç
    • 500 gr kuzu kuşbaşı
    • 1.5 tatlı kaşığı un
    • 1 tatlı kaşığı tereyağı
    • Yarım çay bardağı zeytinyağı
    • 50 gr taze bezelye
    • 3 su bardağı su
    • 3 çorba kaşığı sıvıyağ
    • Yarım limonun suyu
    • Tuz

    Horhor Kebabı Nasıl Yapılır?

    Enginarları temizleyin. Arpacık soğanları soyun. Patates ve havucu temizleyip küp küp doğrayın.

    Bir tencerede tereyağı ve zeytinyağını kızdırın. Soğanları ilave edip soteleyin. Eti ekleyin. Suyunu salıp çekinceye kadar pişirin. 1 tatlı kaşığı un serpip karıştırın ve 1-2 dakika daha kavurun. Havuç, patates, bezelye ve 1 su bardağı su ilave edip 30 dakika kısık ateşte pişirin. Suyu azalırsa bir miktar daha su ekleyin.

    Enginarlara 2 bardak su, 3 kaşık sıvıyağ, yarım limonun suyu ve yarım tatlı kaşığı un ilave edip kısık ateşte 30 dakika pişirin. Tepsiye dizip hazırladığınız iç malzemeyi enginarların ortasına paylaştırın. Üzerlerine rendelenmiş kaşarpeyniri serpip 10 dakika fırınlayın.

    Video yemek tarifleri bölümümüzü de ziyaret etmeyi unutmayın.





  2. The Following User Says Thank You to Rabia For This Useful Post:

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •