Erikli Yavan Dolma

Rate This Thread:
Results 1 to 1 of 1

Thread: Erikli Yavan Dolma

  1. Go to Thank YouDownload #1
    Go to Thank You
    Üye Aybüke's Avatar

    Info

    Go to Top of Post

    Default Erikli Yavan Dolma



    Kaç Kişilik
    6 kişilik
    Hazırlama Süresi
    40 dakika
    Pişirme Süresi
    50 dakika

    Erikli Yavan Dolma Tarifi İçin malzemeler

    • Yarım kilo taze asma yaprağı
    • 2 soğan
    • 20 gr tereyağı
    • 1 çay bardağı ayçiçeği yağı
    • 1 su bardağı ekşi erik kurusu
    • 1 çorba kaşığı reyhan otu
    • 1.5 çorba kaşığı salça
    • 1 tatlı kaşığı kimyon
    • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
    • 2 su bardağı su
    • Tuz
    • Karabiber

    Sosu için:

    • 2 soğan
    • 1 kaşık salça
    • 1 çorba kaşığı sıvıyağ
    • 15 gr tereyağ

    Erikli Yavan Dolma Nasıl Yapılır?

    • Asma yapraklarını kaynar suda 1-2 dakika haşlayıp soğumaya bırakın. Bulguru bir kaba alın. Bir su bardağı su ile nemlendirin.
    • İki soğanı ince doğrayıp bulgura ilave edin. Tereyağı, ayçiçeğ yağı, reyhan otu, salça ve baharatları ekleyip iyice karıştırın.
    • Hazırladığınız karışımı asma yapraklarına paylaştırarak serçe parmağınızın kalınlığında sarın.
    • Tencerenin alt kısmına asma yapraklarından serin. Üzerine dolmaları dizin.
    • Her kat dolmanın arasına yumuşaması için birkaç dakika sıcak suda beklettiğiniz ekşi erikleri paylaştırın.
    • Ayrı bir tavada ayçiçeği ile tereyağı ısıtın. Soğanları ince doğrayın. Salça ilave ederek pişirip, dolmaların üzerine dökün.
    • Üzerine ısıya dayanıklı porselen bir tabak kapatın. Suyu ilave edip (tabağın yüzeyine çıkacak kadar) kısık ateşte pişirin. Sıcak servis yapın.

      Afiyet olsun.





  2. The Following 2 Users Say Thank You to Aybüke For This Useful Post:

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •