Kaç Kişilik
3 kişilikHazırlama Süresi
25 dakikaPişirme Süresi
50 dakika
Yarım Kafes Kuzu Pirzola Tarifi İçin malzemeler
- Yarım kafes kuzu pirzola (Kasaptan alırken temizlenmiş, kemikleri iyice ayıklanmış isteyin)
- Kuzu sosu için
- 4 diş sarımsak
- 1 çay fincanı soya sosu
- 1 yemek kaşığı bal
- 5 yemek kaşığı süt zeytinyağı (İyice karıştır. Zeytinyağı sütü; direkt sıkılmış zeytin meyvesidir)
- Yanına
- 1 kg baby patates
- Susam, tuz, sıvı yağ
- Biberiye
Yarım Kafes Kuzu Pirzola Nasıl Yapılır?
- Fırını 200 derecede ısıtın. Bir gün önceden veya minimum 3-4 saat önce eti sosa yatırın.
- Eti sostan çıkarın. Sosu biraz tavada çektirin. Eti ise biraz tuzlayıp ısıtılmış fırına atın. Üzeri kızardıkça ara ara çektirdiğiniz sostan üzerine sürün.
- Patatesleri şişe geçirin ve sıvı yağ ile yağlayın. Üzerlerine susam, aralarına biberiye koyun.
- Et ile birlikte fırınlayın. Et iyice karamelize olunca fırından alın. Kemik aralarından keserek servis yapın