Yeşil Kabaklı Kek

Rate This Thread:
Results 1 to 1 of 1

Thread: Yeşil Kabaklı Kek

  1. Go to Thank YouDownload #1
    Go to Thank You
    Üye Alpay's Avatar

    Info

    Go to Top of Post

    Default Yeşil Kabaklı Kek



    Kaç Kişilik
    10 kişilik
    Hazırlama Süresi
    30 dakika
    Pişirme Süresi
    40 dakika

    Yeşil Kabaklı Kek Tarifi İçin malzemeler

    • 3 yumurta
    • 1.5 su bardağı toz şeker
    • 1/2 su bardağı zeytinyağı
    • 1/2 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi (Fındık ya da badem de kullanabilirsiniz)
    • 2 yemek kaşığı çekirdeksiz kuru üzüm
    • 1 paket vanilya
    • 2 çay kaşığı toz tarçın
    • 1 paket kabartma tozu
    • 2.5 su bardağı un
    • 1 orta boy yeşil kabak
    • 1 küçük boy havuç

    Yeşil Kabaklı Kek Nasıl Yapılır?

    • Yumurtaları ve şekeri derin bir kaba alın. Mikserin yüksek devriyle 2-3 dakika çırpın. Zeytinyağını ve vanilyayı ekleyip 1 dakika daha çırpmaya devam edin. Çekilmiş ceviz, kuru üzüm ve rendelenmiş havucu ilave edin. Un, tarçın ve kabartma tozunu da ekleyip spatula yardımıyla karıştırın. Yeşil kabağın kabuklarını soymadan rendenin iri tarafıyla rendeleyin ve kek hamuruna ekleyip iyice karıştırın.
    • Bir fırın kabını sıvı yağ ile yağlayın. Hazırladığınız kek hamurunu kaba aktarın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika kadar pişirin. Soğuduktan sonra kalıbından çıkarın ve dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun.
    • Çay ve kahvenin yanında sunabileceğiniz kabaklı kek tarifine mutlaka göz atın.





  2. The Following 2 Users Say Thank You to Alpay For This Useful Post:

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •