Samsa Tatlısı

Rate This Thread:
Results 1 to 1 of 1

Thread: Samsa Tatlısı

  1. Go to Thank YouDownload #1
    Go to Thank You
    Kıdemli Üye TosunPaşa's Avatar

    Info

    Go to Top of Post

    Default Samsa Tatlısı



    Kaç Kişilik
    6 kişilik
    Hazırlama Süresi
    25 dakika
    Pişirme Süresi
    40 dakika

    Samsa Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

    • 200 gr milföy hamuru
    • Yarım su bardağı toz badem
    • 2 çorba kaşığı toz şeker
    • 1 yumurta akı 

    Şerbet için:

    • 3.5 kahve fincanı toz şeker
    • 2 çay bardağı su
    • Yarım limon

    Samsa Tatlısı Nasıl Yapılır?

    • Bir kapta badem, şeker ve yumurta akını karıştırın. Milföy hamurunu 2 mm kalınlığında açıp hazırladığınız bademli karışımı ortasına uzunlamasına yayın.
    • Hamuru rulo şeklinde sarıp bir tepsiye alın ve 45 dakika dinlendirin. Küçük parçalar halinde kesip önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 40 dakika pişirin.
    • Bir tencerede şeker, su ve limonu kaynatıp şerbet hazırlayın. Fırından aldığınız sıcak hamurun üzerine sıcak şerbeti gezdirerek dökün.
    • Tatlı şurubu çekince ılık ya da soğuk olarak servis yapın.

      Afiyet olsun.
      Özel günlerde sunabileceğiniz yeni tarifler arıyorsanız, şerbetli tatlılara göz atabilirsiniz.






  2. The Following User Says Thank You to TosunPaşa For This Useful Post:

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •