Kaç Kişilik
6 kişilikHazırlama Süresi
25 dakikaPişirme Süresi
30 dakika
Yaban Mersinli Revani Tarifi İçin malzemeler
- 4 yumurta
- 350 g toz şeker
- 390 g yoğurt
- 325 g sıvı yağ
- 450 g un
- 286 g irmik
- 1 paket kabartma tozu
- 1 limon kabuğu rendesi
- 200 g yaban mersini kurusu
- Yarım çay kaşığı tarçın
- Yarım çay kaşığı toz muskat
- Yarım çay kaşığı toz zencefil
- 50 gr margarin (tepsiyi yağlamak için)
- 1 paket kremşanti
- 1 orta boy nar
Şerbeti için:
- 1,7 litre su
- 1,45 kg toz şeker
- Yarım limonun suyu
Yaban Mersinli Revani Nasıl Yapılır?
- Şerbeti hazırlamak için su ile şekeri bir tencereye alıp ocağa koyarak kaynatın. Ardından limon suyu ilave edin ve soğumaya bırakın. Yumurta ve toz şekeri mikser kabına alın ve orta hızda iyice çırpın. Kabı bir kenara alın. Tüm kuru malzemeleri kabın içerisine ilave edip bir spatula yardımıyla karıştırın. Ardından sıvı yağ ve yoğurdu ekleyip iyice karıştırın.
- 35 cm eninde bir fırın kabını yağlayın. Hazırladığınız karışımı dökün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika kadar pişirin. Önceden hazırladığınız şerbeti dökün. Revani şerbeti çektiğinde kare dilimlere bölün. Servis yapacağınız tabaklara 1 dilim revani koyun ve üzerini krem şanti ve nar taneleri ile süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.
Osmanlı mutfağınden günümüze kadar ulaşan klasik revani tarifine buradan ulaşabilirsiniz.