Kayısılı Rulo Lokum

Rate This Thread:
Results 1 to 1 of 1

Thread: Kayısılı Rulo Lokum

  1. Go to Thank YouDownload #1
    Go to Thank You
    Üye Mete's Avatar

    Info

    Go to Top of Post

    Default Kayısılı Rulo Lokum



    Kaç Kişilik
    8 kişilik
    Hazırlama Süresi
    45 dakika
    Pişirme Süresi
    30 dakika

    Kayısılı Rulo Lokum Tarifi İçin malzemeler
    Malzemeler

    • 120 gr tereyağı
    • 1.5 su bardağı un
    • 3/4 su bardağı toz şeker
    • 4 su bardağı süt
    • 1 paket şekerli vanilya

    Üzeri için

    • 1 paket kakaolu bisküvi

    İç malzeme için

    • 16 kayısı
    • 2 yemek kaşığı pudra şeker

    Üzeri için

    • Hindistan cevizi
    • Nane yaprağı

    Kayısılı Rulo Lokum Nasıl Yapılır?
    Derin bir tencerede tereyağını eritin. Unu ilave edip hafif rengi dönünceye kadar kavurun. Şekeri ilave edip karıştırın. 1 dakika kavurup 4 su bardağı sütü ekleyip karıştırmaya devam edin. İyice koyulaştıktan sonra ocaktan alıp üzerine 1 paket vanilyayı ekleyip karıştırın. Bisküvileri mutfak robotundan geçirip un haline getirin. Dikdörtgen fırın tepsisine un halindeki bisküviyi hiç boşluk kalmayacak şekilde eşit olarak yayın. Muhallebiyi kaşık yardımıyla üzerine alıp spatula ile yayın. Buzdolabına kaldırıp yaklaşık 1 saat dinlendirin. Diğer yanda kayısıları ikiye bölün. Tavaya alın. Üzerine pudra şeker serpin. Kayısılar iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Muhallebiyi dolaptan alın. Alttaki bisküvilere yapışması için elinizle hafifçe bastırın. Rulo olacak büyüklükte kareler kesin. Kenar kısmına soğuyan kayısılardan yerleştrip yavaşça rulo yapın. Servis tabağına alın. Buzdolabında en az 2 saat dinlendirin. Üzerine hindistan cevizi serpip, nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın.




Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •