Şerbetli Helvam (Çok Beğenilen)

Rate This Thread:
Results 1 to 1 of 1

Thread: Şerbetli Helvam (Çok Beğenilen)

  1. Go to Thank YouDownload #1
    Go to Thank You
    Kıdemli Üye TosunPaşa's Avatar

    Info

    Go to Top of Post

    Default Şerbetli Helvam (Çok Beğenilen)

    Kaç Kişilik: 2-4

    Hazırlama: 10dk

    Pişirme: 25dk


    Şerbetli Helvam (Çok Beğenilen) Tarifi İçin Malzemeler

    • 2 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı
    • 1 çay bardağı sıvı yağ
    • 2 türk kahvesi fincanı irmik
    • 2 türk kahvesi fincanı un


    Şerbeti için;

    • 1 su bardağı + 2 yemek kaşığı tozşeker
    • 2 su bardağı su


    Şerbetli Helvam (Çok Beğenilen) Tarifi Yapılışı

    Merhaba; ben tatlı yaptığımda şerbet artınca helva yaparım. Çünkü kaynatılmış ve soğutulmuş şerbetle yapılan helva şahane oluyor. Deneyin görün derim.

    1. Önce şerbeti yapıp soğutalım.
    2. Küçük bir tencereye suyla şekeri koyup, iyice karıştırarak ocağa alalım.
    3. Kaynadıktan sonra kısık ateşte 10 dakika kaynatalım. Ağzı açık bir şekilde soğumaya bırakalım.
    4. Bir tavaya yağları koyup eritelim.
    5. Unu ve irmiği ekleyip kısık ateşte yaklaşık 20-25 dakika kavuralım. Çok koyu kahverengi olmayacak.
    6. Sonra soğumuş şerbeti dökelim. (dikkat sıçrıyor, yanmayın)
    7. Şerbeti çekinceye kadar karıştırıp 1-2 dakika kavurduktan sonra ocağı kapatalım.
    8. Tavanın kapağını kapayıp 15 dakika demlendirelim. istediğiniz şekilde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.



    Tarife Ait Diğer Resimleri























  2. The Following User Says Thank You to TosunPaşa For This Useful Post:

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •