Pastane Usulü Saçaklı Poğaça (Hamuruna Bayılacaksınız) (Videolu)

Rate This Thread:
Results 1 to 1 of 1

Thread: Pastane Usulü Saçaklı Poğaça (Hamuruna Bayılacaksınız) (Videolu)

  1. Go to Thank YouDownload #1
    Go to Thank You
    Kıdemli Üye TosunPaşa's Avatar

    Info

    Go to Top of Post

    Default Pastane Usulü Saçaklı Poğaça (Hamuruna Bayılacaksınız) (Videolu)

    Kaç Kişilik: 12-14

    Hazırlama: 30dk

    Pişirme: 20dk


    Pastane Usulü Saçaklı Poğaça (Hamuruna Bayılacaksınız) (Videolu) Tarifi İçin Malzemeler

    • Kullandığım bardak ölçüsü: 200 ml
    • Kullandığım çay bardağı ölçüsü : 120 ml


    Hamuru için:

    • 2 bardak ılık su (Dilerseniz bir bardağını süt olarak ekleyebilirsiniz)
    • 1 çay bardağı şeker
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • 1 paket yaş maya
    • 1 çay bardağı sıvı yağ
    • 6 buçuk bardak un ( Dikkatli ekleyin markaya ve kaliteye göre un ölçüsü değişebilir)


    Arası için:

    • Yeterli miktarda yağlı sürülebilir beyaz peynir


    Kenarlarına sürmek için:

    • Krem peynir


    Bulamak için:

    • Kıyılmış maydanoz, rendelenmiş kaşar veya salam.
    • Yumurta sarısı


    Pastane Usulü Saçaklı Poğaça (Hamuruna Bayılacaksınız) (Videolu) Tarifi Yapılışı

    1. Şeker, ılık su ve maya uygun derince bir kaba alınır.
    2. Maya eriyinceye kadar karıştırılır. Yağ ve tuz ilave edilir karıştırılır. Kontrollü un ilavesiyle birlikte kulak memesi yumuşaklığında hafif ele yapışan bir hamur elde edilir.
    3. Üzeri kapatılıp ılık bir ortamda hamur iki katı oluncaya kadar mayalandırılır. Yaklaşık bir saat.
    4. El hafif yağlanarak mayalanan hamurun havası alınarak toparlanır.
    5. Yumurtadan küçük,, cevizden büyük parçalar kopartılarak tezgah üstünde yuvarlanır.
    6. Tepsiye dizilir.15-20 dakika da tepsi mayası yaptırılır.
    7. Hamurların üzerine yumurta sarısı sürülür.(Yumurta sarısına her yumurta için yaklaşık bir çay kaşığı kadar pekmez karıştırılırsa daha güzel kızarır)
    8. Isıtılmış 200 derece alt-üst ayar faksız fırında 20 dakika kadar kızarana kadar pişirilir(Fırından aldıktan sonra üzerlerini beş dakika kadar temiz bir bezle örterseniz daha yumuşak poğaçalar elde edersiniz)
    9. Oda ısısına gelen poğaçalar ortadan kesilir içlerine beyaz peynir sürülür.
    10. Kesilen kısımlarına da krem peynir sürülerek maydanoza bulanır ve servis edilir.
      Afiyet olsun.


    https://www.youtube.com/watch?v=L7W_eAz4M18


    Tarife Ait Diğer Resimleri



























































  2. The Following User Says Thank You to TosunPaşa For This Useful Post:

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •