Yarım Kafes Kuzu Pirzola

Rate This Thread:
Results 1 to 1 of 1

Thread: Yarım Kafes Kuzu Pirzola

  1. Go to Thank YouDownload #1
    Go to Thank You
    Üye Mete's Avatar

    Info

    Go to Top of Post

    Default Yarım Kafes Kuzu Pirzola



    Kaç Kişilik
    3 kişilik
    Hazırlama Süresi
    25 dakika
    Pişirme Süresi
    50 dakika

    Yarım Kafes Kuzu Pirzola Tarifi İçin malzemeler

    • Yarım kafes kuzu pirzola (Kasaptan alırken temizlenmiş, kemikleri iyice ayıklanmış isteyin)
    • Kuzu sosu için
    • 4 diş sarımsak
    • 1 çay fincanı soya sosu
    • 1 yemek kaşığı bal
    • 5 yemek kaşığı süt zeytinyağı (İyice karıştır. Zeytinyağı sütü; direkt sıkılmış zeytin meyvesidir)
    • Yanına
    • 1 kg baby patates
    • Susam, tuz, sıvı yağ
    • Biberiye

    Yarım Kafes Kuzu Pirzola Nasıl Yapılır?

    • Fırını 200 derecede ısıtın. Bir gün önceden veya minimum 3-4 saat önce eti sosa yatırın.
    • Eti sostan çıkarın. Sosu biraz tavada çektirin. Eti ise biraz tuzlayıp ısıtılmış fırına atın. Üzeri kızardıkça ara ara çektirdiğiniz sostan üzerine sürün.
    • Patatesleri şişe geçirin ve sıvı yağ ile yağlayın. Üzerlerine susam, aralarına biberiye koyun.
    • Et ile birlikte fırınlayın. Et iyice karamelize olunca fırından alın. Kemik aralarından keserek servis yapın





  2. The Following 3 Users Say Thank You to Mete For This Useful Post:

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •