Patlıcan Yatağında Levrek

Rate This Thread:
Results 1 to 1 of 1

Thread: Patlıcan Yatağında Levrek

  1. Go to Thank YouDownload #1
    Go to Thank You
    Üye Tahsin's Avatar

    Info

    Go to Top of Post

    Default Patlıcan Yatağında Levrek



    Kaç Kişilik
    5 kişilik
    Hazırlama Süresi
    25 dakika
    Pişirme Süresi
    30 dakika

    Patlıcan Yatağında Levrek Tarifi İçin malzemeler

    • 2 levrek
    • 2 patlıcan
    • 1 su bardağı süt
    • 1 yemek kaşığı tereyağı
    • 1 yemek kaşığı un
    • 1 çay kaşığı tuz
    • Yarım çay kaşığı karabiber
    • 10 g taze kaşar peyniri

    Patlıcan Yatağında Levrek Nasıl Yapılır?

    • Levreklerin kafa, deri ve kılçıklarını temizleyip fileto haline getirin. Patlıcanları közleyip soyun.
    • Beşamel sosu hazırlamak için tereyağını sos tenceresinde eritin. Unu, bir çırpıcı yardımıyla karıştırarak kavurun.
    • Kavrulan una soğuk sütü azar azar ilave ederek topaklanmaması için sürekli karıştırın. Tuz ve karabiber ekleyin.
    • Közlenen patlıcanları bir kapta ezerek beşamel sosla karıştırın. Kiremit bir kabın altına hazırladığınız sostan biraz koyup levrek filetoyu üzerine yerleştirin. Kalan sos ile filetoların üzerini kaplayın.
    • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika kadar pişirin. Fırından almadan 5 dakika önce üzerlerine kaşar peyniri rendesi ekleyip tekrar fırına sürün.
    • Kaşar peynirler eriyip hafif kızarana kadar pişirmeye devam edin. Fırından alıp sıcak servis yapın.





  2. The Following User Says Thank You to Tahsin For This Useful Post:

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •