Köz Patlıcan Mezesi

Rate This Thread:
Results 1 to 1 of 1

Thread: Köz Patlıcan Mezesi

  1. Go to Thank YouDownload #1
    Go to Thank You
    Kıdemli Üye TosunPaşa's Avatar

    Info

    Go to Top of Post

    Default Köz Patlıcan Mezesi



    Kaç Kişilik: 2-4

    Hazırlama: 10dk

    Pişirme: 35dk


    Köz Patlıcan Mezesi Tarifi İçin Malzemeler

    • 4 Adet orta boy patlıcan
    • 1 adet kapya biber


    Sosu için;

    • 5 diş sarımsak rendesi
    • Yarım çay bardağı sıvı yağ
    • Tuz
    • Pulbiber
    • Kekik


    Köz Patlıcan Mezesi Tarifi Yapılışı

    SELAMUN ALEYKUM.

    Akşam yemeklerinde basit ve lezzetli bir meze tarifi için buyrun 👍👇

    1. Patlıcanları ve Kapya biberi yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizip, patlıcanların üzerine bir fırça ile sıvı yağ sürüyoruz ve bir kaç yerine bıçak la çizikler atıyoruz ve 200 derecelik fırında yaklaşık 35 / 40 dakika kadar közlüyoruz.

    📍Közleme işlemi, közleme tavasında da yapılabilir. Ben bu işlemi her zaman fırında yaptığım için tarifi bu şekilde verdim.

    2. Sebzeler pişince fırından alıp patlıcanların ortasını boylamasına yarıp bir kaşıkla içini çıkartıyoruz. Kapya biberi de kabuğundan ayırıyoruz.

    3. Kapya biberi ince ince doğruyoruz ve bir kapta patlıcana ekliyoruz.

    4. Son olarak sosunu bir kasede harmanlayıp patlıcana ekleyip karıştırıyoruz. (baharatların oranını kendi damak tadınıza uygun ayarlamanız için ölçü vermedim merak eden olursa ben tuzdan , pulbiber ve kekikten 2 çay kaşığı kattım)

    5. Servis tabağına alıyoruz.

    AFİYET OLSUN 😊


    Tarife Ait Diğer Resimleri








Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •