Kırşehir Çirleme Yemeği
İç Anadolunun yöresel yemeklerinden olan
Kırşehir Çirleme pekmez ile yapılan çok lezzetli bir et yemeğidir.
MALZEMELER
1 kilo iri doğranmış kuzu kuşbaşı et
2 kase çir (günkurusu kayısı)
1 su bardağı pekmez.
2 Tane kuru soğan.
3 su bardağı nohut.
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı domates salçası.
1 yemek kaşığı tuz.
1 tatlı kaşığı pul biber.
1 çay kaşığı karabiber.
HAZIRLANIŞI
İri doğranmış 1 kilo kuzu kuşbaşı et düdüklü tencerede haşlanır.
Başka tencereye 1 yemek kaşığı tereyağı bırakılır ve doğranan soğanlar kavrulur.
Üzerine 1 tatlı kaşığı renk vermesi için domates salçası bırakılır.
Haşlanan kuzu etleri suyundan alınıp soğanlara eklenir.
Önceden haşlanan nohuttu ilave edilir.
Haşlanan etin suyu üzerine bırakılır ve baharatları eklenir ve pişirilir.
Pişmesine yakın 1 su bardağı pekmez ilave edilir.
(Pekmez nohuttu sertleştireceği için en son konulur) 1 taşım kaynayınca ocaktan alınır ve sunuma hazırdır.
:smilie_essen_138: Afiyet olsun… :smilie_essen_138:
Alintı : [Sadece kayıtlı ve aktif kullanıcılar bağlantıları görebilir.] Kayıt Olmak İçin Tıklayınız..
Haksızlık önünde eğilmeyiniz. Çünkü hakkınızla beraber şerefinizi de kaybedersiniz.
Biri sana sırtını çevirirse üzülme, böylece dostunla düşmanını ayırt etmiş olursun.
İki şeyin elden gitmeden değerini takdir etmek zordur: biri sağlık, öteki de gençlik.
Eğrinin gölgesi de eğridir.
Hz. Ali ( ra )