Aksaray Tava

Rate This Thread:
Results 1 to 1 of 1

Thread: Aksaray Tava

  1. Go to Thank YouDownload #1
    Go to Thank You
    Üye eren68's Avatar

    Info

    Go to Top of Post

    Default Aksaray Tava

    Aksaray Tava

    Malzemeler
    1 buçuk kilo küp küp doğranmış et
    2- 3 kilo domates
    1 kilo biber
    5 adet kırmızıbiber
    5 baş sarımsak(tam)
    250 gr Tereyağ
    Yarim çay bardağı zeytinyağ
    Sumak
    Kırmızı biber ,karabiber, tuz

    Yapılışı
    Domates ,biberler, sarımsak tavanın içine doğranıp karıştırılır.Üzerine et ve baharatlar konularak tekrar karıştırılır. (malzemeler iri doğranacak)sonrasında üzerine top top tereyağı koyulur üzerinde zeytinyağı gezdirilir. Tercihen fırında pişirtiyorum ben ama imkan yoksa 240 derece fırında pişene kadar yaklaşık bir buçuk saat kadar tutulabilir.

    Afiyet olsun

    Babalar önde gider, evlatlat yol bilmez!




Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •