Bazlama Ve Köfte

Rate This Thread:
Results 1 to 1 of 1

Thread: Bazlama Ve Köfte

  1. Go to Thank YouDownload #1
    Go to Thank You
    Üye Mete's Avatar

    Info

    Go to Top of Post

    Default Bazlama Ve Köfte



    Kaç Kişilik
    2 kişilik
    Hazırlama Süresi
    30 dakika
    Pişirme Süresi
    30 dakika

    Bazlama Ve Köfte Tarifi İçin malzemeler

    • 2 adet küçük bazlama ekmeği 
    • 300 g kıyma 
    • 1 adet küçük boy soğan
    • 1 tatlı kaşığı galeta unu 
    • Tuz, kimyon, karabiber 
    • 4 dilim çedar peyniri 
    • 4 dilim turşu 
    • 4 dilim domates 
    • 2 adet orta boy patates 
    • Ketçap, hardal

    Kızartmak için 

    • Sıvı yağ

    Bazlama Ve Köfte Nasıl Yapılır?

    • Patateslerin kabuğunu soyun, parmak şeklinde kesip tuzlu suyun içinde biraz bekletin. 
    • Patatesleri suyun içinden alın, iyice kurulayın. Bir tavanın içinde iyice kızdırılmış yağda kızartın.  
    • Kıymayı çukur bir kaba alın. Rendelenmiş soğanı, galeta ununu, tuzu, baharatı ekleyin. İyice yoğurun.
    • Köfte harcından küçük parçalar koparıp avucunuzda köfte şekline getirin. Izgarada çok az yağ ilave ederek kızartın. 
    • Bazlama ekmeğini tost makinesinde bastırmadan hafifçe ısıtın. İçine ızgarada kızarttığınız köfteleri, dilimlenmiş domatesleri, kızarttığınız patatesleri, turşuları, çedar peynirini, ketçap ve hardalı ekleyerek tamamlayın.

    Ev yapımı bazlama tarifine buradan ulaşabilirsiniz.




  2. The Following 2 Users Say Thank You to Mete For This Useful Post:

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •