Yumuşacık Kat Kat El Açması Börek

Rate This Thread:
Results 1 to 1 of 1

Thread: Yumuşacık Kat Kat El Açması Börek

  1. Go to Thank YouDownload #1
    Go to Thank You
    Kıdemli Üye TosunPaşa's Avatar

    Info

    Go to Top of Post

    Default Yumuşacık Kat Kat El Açması Börek

    Kaç Kişilik: 8-10

    Hazırlama: 1 saat

    Pişirme: 25dk


    Yumuşacık Kat Kat El Açması Börek Tarifi İçin Malzemeler

    • 2 su bardağı ılık süt
    • 2 su bardağı ılık su
    • 2 paket kuru maya
    • 2 tatlı kaşığı tuz
    • Aldığı kadar un


    Ara Katlar İçin ;

    • 250 eritilmiş tereyağ
    • 1 çay bardağı sıvı yağ


    İç Malzemesi ;

    • 300 gr beyaz peynir
    • Yarım demet ince doğranmış ıspanak
    • Yarım demet ince kıyılmış maydanoz


    Üstü İçin ;

    • 2 adet yumurta sarısı
    • Susam


    Yumuşacık Kat Kat El Açması Börek Tarifi Yapılışı

    Yumuşacık kat kat katmer gibi bir börek oluyor milföy hamuru gibi dışı kıyır kıyır içi yumuşacık tek tek yufka açmanıza gerek kalmadan el açmasından dahada lezzetli oluyor bu malzemelerden iki fırın tepsisi çıktı dilerseniz yari yarıya azaltarak bir tepsilikte yapabilirsiniz.

    1. Sütü ve suyu yoğurma kabına alıp üstüne kuru mayayı ekleyip güzelce karıştırın.
    2. Tuz ve unu ekleyip güzelce yoğuralım hamurun kıvamı kulak memesi yumuşaklığında olacak.
    3. Hamuru bir saat kadar dinlendirip altı eşit parçaya bölelim her bir bezeyi otuz beş kırk santim büyüklüğünde açalım.
    4. Üstüne eritilmiş tereyağıyla sıvı yağı da karıştırıp her yerine eşit şekilde sürelim iç harcımızı da serpelim.
    5. İkinci bezeyi de aynı şekilde açıp diğer yufkanın üstüne serelim tekrar yağılı karışımdan sürüp iç malzemesi serpelim.
    6. En son üçüncü bezeyi de açıp aynı şekilde yağılı karışım ve iç malzemeden serpiştiriyoruz.
    7. Bu arada yan kısımlarını sakın bastırmayın en son yaptığımız yufkadan başlayarak uç kısmından ortaya doğru getirip üstüne yağılı karışım sürüyoruz diğer uç kısmından tutup yağlı kağıdı karışımın üstünü kapatıp tekrar yağ sürüyoruz.
    8. Diğer ucundan alıp ortaya kadar getirip tekrar yağılı karışım sürün en son diğer ucunu da kapatarak yağılı karışım sürün üç yufkayı da aynı şekilde yapıyoruz. yapım aşamaları bütün resimlerde mevcut.
    9. Katlamış olduğumuz böreği fırın tepsisine alıp hafifçe bastıra bastıra tepsi büyüklüğünde açın.
    10. Üstüne yumurta sarısı sürüp susam serpelim on beş yirmi dakika tepside mayalansın.
    11. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında güzelce kızarana dek kontrollü bir şekilde pişirin.
      Afiyetler olsun☘



    Tarife Ait Diğer Resimleri































































  2. The Following 3 Users Say Thank You to TosunPaşa For This Useful Post:

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •