Osmanlı Mutfağından Zerde

Rate This Thread:
Results 1 to 1 of 1

Thread: Osmanlı Mutfağından Zerde

  1. Go to Thank YouDownload #1
    Go to Thank You
    Kıdemli Üye TosunPaşa's Avatar

    Info

    Go to Top of Post

    Default Osmanlı Mutfağından Zerde

    Kaç Kişilik: 4-6

    Hazırlama: 10dk

    Pişirme: 20dk


    Osmanlı Mutfağından Zerde Tarifi İçin Malzemeler

    • 1 su bardağı pilavlık pirinç
    • 6 su bardağı su
    • 1 su bardağı şeker
    • 1 tatlı kaşığı silme zerdeçal
    • 1 yemek kaşığı gül suyu
    • 2 yemek kaşığı nişasta
    • 1 çubuk tarçın
    • 2 adet karanfil
    • 1 yemek kaşığı kuru üzüm
    • 1 yemek kaşığı kuş üzüm
    • 4 adet kuru kayısı


    Üzerine ;

    • Fındık, badem, ceviz çeşitli çerez


    Osmanlı Mutfağından Zerde Tarifi Yapılışı

    1. Pirinç güzelce yıkanır ve suyla haşlanır şeker eklenir zerdeçal 2 yemek kaşığı suyla eritilip pirince eklenir.
    2. Nişasta 3 yemek kaşığı suyla eritilip pirince eklenir kuş üzüm, kuru üzüm ve kayısı küçük doğranır eklenir.
    3. 5 dakika kaynatıp kapattım kaselere alınır çerezle süslenir. Afiyet olsun



    Tarife Ait Diğer Resimleri



















  2. The Following User Says Thank You to TosunPaşa For This Useful Post:

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •