Kaç Kişilik: 6-8
Hazırlama: 10dk
Pişirme: 10dk
Sultan Lokumu Tarifi İçin Malzemeler
- 8 yemek kaşığı şeker
- 8 yemek kaşığı irmik
- 3 su bardağı süt
- 1 paket kremşanti
- 1 paket hindistan cevizi
Sultan Lokumu Tarifi Yapılışı
- Sütü, şekeri, irmiği tencereye koyun, ocağı orta derece de yakın ve tencereyi koyun.
- Muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırın.
- Kaynadıktan 2-3 dakika sonra altını kapatın.10 dakika karışımı dinlendirin.
- Karışım soğuduktan sonra içerisine bir paket kuru halde kremşanti dökün ve karıştırın.
- Karışımı parçalara ayırıp yuvarlayıp toplar haline getirin. (İçerisine ceviz, fındık vs koymak isterseniz yuvarlaktan koyabilirsiniz. ) (Yuvarlamadan önce elinizi ıslatırsanız daha kolay yaparsınız. )
- Topları hindistan cevizi olan kaseye batırın ve hindistan cevizine bulanan topları borcama dizin.
- Sultan lokumları artık hazır. Üstlerine isteğinize göre ceviz, fındık, damla çikolata koyup süsleyebilirsiniz.