Lokanta Usulü Salatalık Salatası (Lezzeti Anlatılmaz)

Rate This Thread:
Results 1 to 1 of 1

Thread: Lokanta Usulü Salatalık Salatası (Lezzeti Anlatılmaz)

  1. Go to Thank YouDownload #1
    Go to Thank You
    Kıdemli Üye TosunPaşa's Avatar

    Info

    Go to Top of Post

    Default Lokanta Usulü Salatalık Salatası (Lezzeti Anlatılmaz)

    Kaç Kişilik: 4-6

    Hazırlama: 10dk


    Lokanta Usulü Salatalık Salatası (Lezzeti Anlatılmaz) Tarifi İçin Malzemeler

    • 7 tane salatalık (Körpelerinden ya da ince olanlarından olursa daha güzel oluyor. çekirdeksiz olursa süper olur)
    • 1 yemek kaşığı dolusu tuz
    • 2-3 diş sarımsak (Ezelim, rendeleyelim ya da incecik doğrayalım)
    • Dolu dolu 2 yemek k. limon suyu
    • 2 yemek kaşığı dolusu nar eksisi (Gerçek)
    • 2 yemek kaşığı isot
    • 1 yemek kaşığı pulbiber
    • Yarım çay kaşığı kadar karabiber


    Lokanta Usulü Salatalık Salatası (Lezzeti Anlatılmaz) Tarifi Yapılışı

    Selamlar🖐 çok heyecanliyim😊marine domates tarifimden sonra yine gerçekten lezzeti anlatılmaz derecede güzel olan bir salatayla (ya da mezede diyebiliriz )geldim.

    Bazı lokanlatalarda minik tabaklarda geliyor ama gerçekten mutlaka denemelisiniz. Umarım tarifi herkese gösterebilme imkanım olur. Çünkü bu lezzeti denemenizi isterim. Bu yüzden bu tarifin öne çıkanlara eklenmesini her zamankinden çok isterim. başka türlü herkesler göremiyor ki😁
    ama uyarlamalıyım yine dikkat etmeliyiz zira çok ekmek yediriyor. tabi ekmeksiz de yenilebilir fakat suyu bile o kadar mükemmel oluyor ki. çıtır çıtır salatalığı ile birlikte. başlayalım👇

    1. Öncelikle körpe ya da inceciklerinden seçerek aldığımız çekirdeksiz salatalıklarımızı güzelce yıkıyoruz.
    2. İnce ince dilimliyoruz. Sonra 1 yemek kaşığı dolusu tuzumuzu ekleyip iyice karıştırıyoruz.
    3. Sonra hiçbir işlem yapmadan tel süzgece alalım ve bir kabin üzerine oturtalım süzgecimizi.
    4. Burda biraz beklemek zorundayız. salatalık dilimlerimiz tuzla buluşunca sularını salacaklar.
    5. Benim oğrendigim tarifte 2-3 saat bekletin diyordu fakat benim bu kadar zamanım yoktu sanırım 10-15 dk. anca bekletebilmişimdir. Yinede epey su salmıştı. Önce saçma gelmişti ama yiyince anlamıştım. Çıtır çıtır turşu gibi olması için bu işlemi yapıyoruz sanırım. çünkü turşu gibi oldu çıtır çıtır.
    6. Bekletme işleminden sonra salatalık dilimlerimizi bir kaba alalım ve tum malzemeyi ekleyelim ve karıştıralım. Biz hemen tüketiyoruz genelde son dakika yapıyorum ama önceden yapıp bekletince baharatlar birbirine karışıp daha da muhteşem oluyor. Tadına inanamayacaksınız. efsane👌 tüm malzemelerin nasıl lezzet dansı yaptığını göreceksiniz.


    Kapalı kapta buzdolabında 3 gün kadar tüketilebilir.

    hoscakalin🖐mutfaginiza ask katın. 😊sevdiklerinizle paylasmayi unutmayin💝


    Tarife Ait Diğer Resimleri



























































Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •