Kabaklı Nefis Pilav

Rate This Thread:
Results 1 to 1 of 1

Thread: Kabaklı Nefis Pilav

  1. Go to Thank YouDownload #1
    Go to Thank You
    Kıdemli Üye TosunPaşa's Avatar

    Info

    Go to Top of Post

    Default Kabaklı Nefis Pilav

    Kaç Kişilik: 4-6

    Hazırlama: 15dk

    Pişirme: 20dk


    Kabaklı Nefis Pilav Tarifi İçin Malzemeler

    • 1 yemek kaşığı tereyağı
    • 3-4 yemek kaşığı zeytin yağı
    • 3 adet orta boy kabak
    • 1 adet kuru soğan
    • 1 adet kapya kırmızı biber
    • 1 adet yeşil biber
    • İsteğe bağlı 1-2 adet acı biber
    • 1 adet domates (kabuğu soyulmuş)
    • 1 su bardağı kısırlık bulgur
    • 1 tatlı kaşığı biber salçası
    • Tuz


    Kabaklı Nefis Pilav Tarifi Yapılışı

    1. Yağlar tavaya alınır eritilir, üzerine yemeklik doğranan soğan ilave edilir 2 dakika kavrulur.
    2. Daha sonra doğranan kabaklar ilave edilip birlikte 10 dakika kadar kavrulur.
    3. Kavurduktan sonra doğranmış biber ve domatesler sırayla ilave edilir tekrar kavrulur.
    4. En son salça konur karıştırılır.Tuzu ilave edilir
    5. Üzerine 3-4 su bardağı kaynar su(su ölçüsünün içerisine kemik suyu eklerseniz çok yakışıyor) eklenir, 5-10 dakika kısık ateşte kaynatılır. (sebze ile suyun özdeşmesi için. )
    6. Daha sonra bulgur ilave edilir, suyunu çekince karıştırılıp altı kapatılır. ( ince bulgur olduğu için çabuk pişiyor, kontrollü pişirilmesi gerekiyor)


    🍽Kaynar su ölçüsü 3-4 su bardağıdır, bulgurunuzun su çekmesine göre değişebilir.
    🍽Kabak sevmeyeni bile sevdiren nefiss bir tarif, deneyeceklere şimdiden afiyet olsun😋


    Tarife Ait Diğer Resimleri































  2. The Following User Says Thank You to TosunPaşa For This Useful Post:

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •