Perde Pilavı

Rate This Thread:
Results 1 to 1 of 1

Thread: Perde Pilavı

  1. Go to Thank YouDownload #1
    Go to Thank You
    Kıdemli Üye TosunPaşa's Avatar

    Info

    Go to Top of Post

    Default Perde Pilavı



    Kaç Kişilik: 6-8

    Hazırlama: 30dk

    Pişirme: 35dk


    Perde Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

    Hamuru için

    • 1 yumurta
    • 2 yemek kaşığı yoğurt
    • 1 çay kaşığı tuz
    • 1 paket kabartma tozu
    • Yeteri kadar un


    Pilavı için

    • 1. 5 su bardağı pirinç
    • Yarım çay bardağı kuş üzümü
    • 2 yemek kaşığı kadar soyulmuş badem
    • Yarım kilo haşlanmış tavuk
    • Çay kaşığının ucuyla tarçın
    • Karabiber
    • Tuz


    Perde Pilavı Tarifi Yapılışı

    Merhabalar 😊

    1. Önce pilavı için pirinç ıslatılır. Yarım saat öyle bekledikten sonra pirinçler yıkanır ve tencerede tereyağ ve sıvı yağ ile bir iki dakika kavrulur. Diğer pilav malzemeleri de katılır
    2. Üstüne 3 su bardağı su koyarak kısık ateşte pişmeye bırakılır.
    3. Hamuru için tüm malzemeler kulak memesi kıvamında yoğurulur ve yuvarlak kek kalıbının büyüklüğünde merdane yardımıyla açılır.
    4. Kek kalıbının tabanı margarin ile yağlanır.
    5. Tabanına çiçek şeklinde kabukları soyulmuş badem dizilir ve açılan hamur serilir ve pişen pilav içine konur.
    6. Hamurun dışarda kalan kenarları pilavın üstüne kapatılır ve 180 derecede 35 dakika pişirilir.
      şimdiden yapacaklara afiyetler olsun😊



    Tarife Ait Diğer Resimleri























  2. The Following User Says Thank You to TosunPaşa For This Useful Post:

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •