Arkadaslar eski sitemizde buna benzer bir konumuz vardi
Yogurt Mayalamaüzerine bayafikir alisverisinde bulunmustuk
Bu konuyu tekrardan burda acip gecen yillarda ne gibi yeni metotlar gelistirdik diyeaciyorum
Insallah bir cok arkadasimiztecrübelerini paylasir .
Ben Süt Mamüllerinicok cok seven birisiyimbunlarin basinda Peynir sonrada Yogurt gelir
Eeeee nede olsa CocuklugumManda ve Koyunlarin icinde gecti
simdi gelelim konumuza BEN son yillarda Yogurdu Nasil Mayaliyorum
Sütümü genellikle taze taze sicak sicak Gelsenkirchen Sehrinden bir Ciftciden aliyorum
Yada Recklinghausen Herten civarinda yol üzerinde olan herhangi baska bir Ciftcidende almisligim vardir
Sütü evde güzelce kaynatiyoruz , kaynamadan sonra sogumaya biz ilimaya deriz birakiyoruz
Süt 40-45 Dereceye düstügünde [Sadece kayıtlı ve aktif kullanıcılar bağlantıları görebilir.] Kayıt Olmak İçin Tıklayınız..
Bu Mayayi nasil kullaniyoruz derseniz ,Litre basina 1 paket genellikel 5 Litreden Mayaliyoruzyani icine 5 Paket koyuyoruz
simdi Fiyati görüp hemen abooooo demeyin ilk bakistaöyle ama öylede degil :-))
simdi ilk mayaladiginizdatekrar Mayalamak icin Maya kenara aliyorsunuz
Litre basina okkali 3 Yemek kasigi alicaksiniz 4 kasikta olabilir sorun yok
bu aldiginiz Mayayi BUZLUKTA donduruyorsunuzyanibirdahaki sefere 3 litremi Mayalayacaksiniz 9-12 kasik arasi Maya aliyorsunuz
ve Tekrar Mayaladiginizda süt yukarida dedigim gibi 40-45 derece düstügünde Buzluktan cikarip erittiginiz buzlari cözülmüs Mayayi ilave ediyorsunuz
simdi gelelim diger PÜF noktaya ,süt soguduysa Mayada icine atildiysasonrasina
SonrasindaSütü MUHAKKAK CAM KAVONOZLARAdoldurun , en güzel Mayalama Cam Kavanozda oluyor
Biz Cam Kavonoza Koyduktan sonra kapaklarini kapadiktan sonra Kavonozlari güzelce saripElektrikli firinin icine koyuyoruz
Firinin icinde en az 24 SAAT beklemesi gerekiyorsunuda ekleyem konuya biz 5 Litreden Mayaladigimizda
ayriyetten sütü kaynatirken icine2-3 paketSAHNE ilave ediyoruz24-30 saat arasi Firindan cikarip Buzdolabina koyuyoruz
Yogurt Buzdolabina koyuldugunda Mayalamasi biter, Lütfen en az 1-2 gün dolapta dinlensin yogurt
dinlenmesinden sonra afiyet ile yiyiniz ,
Simdi en önemli Püf Noktasi
ilk sefer Mayaladiginiz yogurttan daha sonra kac sefer MAYA alabilirsiniz
Bu Maya ile ben 5 sefere kadar Maya aldim dondurdum tekrar Mayaladim ne yalan söyleyem 4 sefere kadar mükemmel oluyor
ontan sonrayogurt tabiri caizse uzamaya basliyor , ama 4 sefere kadar maya alip mayalandigindamuhtesem süzme yogurt gibi oluyor
Lezzeti gercek cok cok muazzam oluyor
kafaniza takilan benim unuttugum birseyler varsa buyurun sorun ,
ilavetten sizlerde bildiklerinizi tecrübelerinizi paylasin
hayat paylastikca güzeldir !!!!!
Dün Mayaladigimiz Yogurtlar :-)))
Not: konuya internetten alinti yapmayalim
Kendi tecrübelerimiziyazalim
Alintinin bir anlami yok kopyala yapistir
AMA kendi tecrübelerimiz bir baska oluyor
Lütfen bu konuda anlayis gösterin