Kaç Kişilik: 6-8
Hazırlama: 25dk
Pişirme: 30dk
Pilav Üstü Soslu Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
Pilav İçin ;
- 2 su bardağı pirinç
- 2 yemek kaşığı arpa şehriye
- 3 su bardağı su
- 1 adet tavuk suyu bulyon (olmasa da olur)
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yeteri kadar tuz
Pilav Üzeri İçin ;
Tavuk Sos İçin ;
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3-4 damla limon suyu
- 1. 5 yemek kaşığı salça
- 2 diş sarımsak
- 1’er tatlı kaşığı kırmızıbiber, reyhan, kekik
- 1 çay kaşığı karabiber
Pilav Üstü Soslu Tavuk Tarifi Yapılışı
- Öncelikle tavuk için sosumuzu hazırlayalım.
- Sos için tüm malzemeleri bir kaba alalım ve güzelce çırpalım.
- Bonfilemizi istediğimiz biçimde doğrayalım ve soslayalım. Sosladığımız bonfileyi 40-45 dakika buzdolabında dinlendirelim.
- Sosumuz dolapta dinlenirken, pilavımız için tereyağı ve sıvı yağı eritelim. Eriyen yağa arpa şehriyelerimizi alıp hafif kızarana dek kavuralım.
- Kavrulan arpa şehriyelerin üzerine pirinç ilave edelim ve 3-4 dakika karıştıralım.
- 3 su bardağı kaynar suda erittiğimiz tavuk bulyonu (tavuk bulyon olmasa da olur) pirinçlerimizin üzerine dökelim, tuzumuzu da ekleyelim ve kısık ateşte pilavımızı pişmeye bırakalım.
- Pişen pilavımızın üzerini örtelim ve demlenmeye bırakalım.
- Pilavımız demlenirken, sosladığımız tavuğu dolaptan çıkaralım ve fırın poşetine koyup 190 derecelik fırına atalım.
- Tavukları kontrollü olarak fırında 35-40 dakika(fırınınızın performansına bağlı) kadar pişirelim. (Tavada da pişirebilirsiniz)
Ben pişirdiğim pilavı tart kalıbına doldurdum ve kalıptan çıkardığımda üzerindeki çukur kısma da tavukları ekledim, servis şekli tamamen sizin tercihinize bağlı ☺️
Afiyet olsun ✨
📌Pilavı verdiğim ölçülerde ve şekilde yaparsanız tane tane oluyor. (Fotoğraflarda tam belli olmuyor olabilir ama pilav tane tane oluyor)
📌 Benim tart kalıbım küçük boydu ve tüm pilav içine sığdı.