Kaç Kişilik: 12-14
Hazırlama: 20dk
Kütür Kütür Kornişon Ve Acur Turşusu (Sıcak Su İle) Tarifi İçin Malzemeler
1 kg kavanoz için
- Yarım kg kornişon
- Yarım kg acur
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı dolu kaya tuzu
- 5-6 diş sarımsak
- 1 çay bardağı üzüm sirkesi
- Kaynar su
- Maydanoz
Kütür Kütür Kornişon Ve Acur Turşusu (Sıcak Su İle) Tarifi Yapılışı
Turşu zamanı geldiyseeee😄Biz de kış için kütür kütür turşu hazırlarız👍🏼👍🏼 bu turşu tarifini deneyin bir daha tarif aramayacaksınız👍🏼😄Ƕ 04;
geçen yıl bu tarifle turşuları mı kurdum ve herkes çok beğendi 👍🏼👍🏼gerçekten de kütür kütür oldular 😋😋
Ben 2 kilo kornişon aldım 4 tane 1 kiloluk kavanoz çıktı. 😊1, 5 kilo acurdan da 3 kavanoz çıktı👍🏼😊😊Ƕ 46;
- İlk önce kornişonlarımızı ve acurlarımızı güzelce yıkayalım yapacağımız kavanozun dibine Birkaç dal maydanoz yerleştirelim👍🏼((((((Ben turşularda nohut Kullanmıyorum çünkü nohut turşunun suyunu bulandırıyor. Ama bu şekilde yaparsanız turşu suyunuzu içebilirsiniz bile)))))))
- Maydanozların üzerine bir iki diş sarımsak atıp kornişonlarınızı dizin 👍🏼😊
- Kornişonlarınızı isterseniz acurla karışık yapıp isterseniz benim gibi ayrı ayrı kavanozlarda yapabilirsiniz👍🏼🙆
- Kornişonların uç kısımlarını kesip kavanozlara ara ara Sarımsak atarak doldurun
acurlarınızı da aynı şekilde doldurun acurlarınız kavanoza sığmaz ise benim gibi keserek koyabilirsiniz😊😊👍🏼 👍🏼 - Kavanozlarınız dolunca üzerine kalan sarımsakları şekeri tuzu ve sirkeyi koyun.
- Kaynar suyu da üzerine döküp kapağını hemen kapatıp ters çevirin😉😉👍🏼
•Turşum erir mi diye sakın korkmayın soğuduktan sonra serin ve karanlık bir ortamda saklayın, ,, , 15 güne kadar turşularınız hazır
afiyet Şifa olsun inşallah dener ve beğenirsiniz