Kaç Kişilik: 4-6
Hazırlama: 5dk
Pişirme: 20dk
İrmik Helvalı Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Şerbet İçin ;
- 1, 5 su bardağı şeker
- 1, 5 su bardağı su
- 1, 5 su bardağı süt
Muhallebi İçin ;
- 2, 5 su bardağı süt
- Yarım su bardağı un
- Yarım su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- Yarım çay bardağı hindistan cevizi
Helva İçin ;
- 50 gr tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1, 5 su bardağı irmik
İrmik Helvalı Pasta Tarifi Yapılışı
- Önce şerbetimizin malzemelerini tencereye koyup kaynaması için ocağa alıyoruz.
- Sonra muhallebi için hindistan cevizi ve vanilya hariç tüm malzemeleri bir tencereye alıp onu da ocağın bir diğer gözünde pişiriyoruz.
- Şerbetimiz kaynamaya başladıktan sonra 2-3 dakika kadar daha kaynatıp altını kapatıyoruz.
- İrmik için yağları genişçe bir tava da eritip üzerine irmiğimizi koyuyoruz ve altı kısık şekilde rengi dönene kadar kavuruyoruz.
- Muhallebimiz kaynadıktan sonra hindistan cevizini ve vanilyayı ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
- Muhallebi bir kenarda ılınırken rengi dönmüş irmiğimizin üzerine şerbeti yavaşça ilave ederek karıştırıyoruz.
- Ocağın altı kısık şekilde irmiğe şerbetini yedire yedire karıştırdıktan sonra altını kapatıyoruz ve irmiğin üzerine kapağını kapatıp bir 5 dakika dinlenmeye bırakıyoruz.
- Sonra orta boy kelepçeli kalıbımızın tabanına irmiğin yarısını bardak yardımıyla düzelterek yayıyoruz.
- Üzerine muhallebimizin hepsini döküp onu da eşit şekilde yaydıktan sonra bir 5 dakika bekliyoruz.
- Sonra kalan irmiğimizi de spatulayla hafif hafif bastırarak pastamızı düzeltiyoruz. En az 3 saat buzdolabında beklettikten sonra servis edebiliriz. Afiyet olsun
*Bu arada tarifi Bera tatlı dünyasından aldım fakat onun ölçüleri bana çok fazlaydı bende yarıya indirdim ve bu ölçülerle de 4 kişilik servis çıktı. Her misafiri kurtarabilecek kadar güzel bir tarif.