Selamünaleyküm.
arkadaslar 5 haftadır krankliyim.
simdi ben başka doktordan kranka başka hastalıktan çıktığım zaman arada 1 gün çalışmak zorundamıyım.
6 haftayı geçecek arada 1 gün çalışmadan başka doktordan krank alırsam krankenkasseye düşermiyim.
Selamünaleyküm.
arkadaslar 5 haftadır krankliyim.
simdi ben başka doktordan kranka başka hastalıktan çıktığım zaman arada 1 gün çalışmak zorundamıyım.
6 haftayı geçecek arada 1 gün çalışmadan başka doktordan krank alırsam krankenkasseye düşermiyim.
5 haftadan sonra başka bir hastalıktan başka bir doktora gitmen dolayısı ile 1 gün işe gitmek mecburiyeti diye bir şey yok bildiğim kadar ,çünki başka hastalıktanda olsa sen kranksın. fakat işveren sana toplam hastalığın müddetince sadece 6 hafta ödeme yapar, akabinde sen 6 haftadan sonra Krankenkasse ye düşersin. Tekrar çalışabilecek durumda olduğunda işine devam edersin ..
5 haftadan kısa bir süredir hastalık iznindeyseniz, genellikle maaşınızı almaya devam edersiniz.
Tekrar iş başı yaptınız en az 1 ay çalışmanız gerekir, yoksa 1 hafta kraktan sonra krankenkasse ye düşersiniz, 100 de 70 civarı ödeme alırsınız.
Benim bildiğim böyle.
Selam ve Saygılarla İyi Forumlar...
yanlis bilgi vermis olmuyayimda bir yilda ayni hastalikdan 6 hafdadan sonra kranken kasseye düsüyorsunuz insaniz hepimiz
bugün bacagin agrir yarin grip olursun en iyisi gittigin doktora sor onlar daha iyi biliyor
Hesap basit aynı hastalıktan Max. 6 Woche, dann Krankenkasse.. 6 hafta bel ağrısı yapıp ardından 1 gün işe gidip sonra tekrar bel ağrısından krank kağıdı alırsanız Krankenkasse öder. 6 hafta bel ağrısı sonrası 1 gün işe gidip sonrası psikolojik problemlerden ötürü tekrar krank yaparsanız iş yeri öder.
Jedem das seine
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)