Kaç Kişilik
6 kişilikHazırlama Süresi
15 dakikaPişirme Süresi
25 dakika
Tavuk Etli Barbunya Tarifi İçin malzemeler
- 1 kg barbunya fasulyesi
- 12 küçük tavuk but
- 4 domates
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 çorba kaşığı biber salçası
- 2 soğan
- Kırmızı topbiber
- 1 çay bardağı ayçiçeği yağı
- 3 su bardağı sıcak su
- Taze biberiye
- 1 çay kaşığı kırmızı tane biber
- Tuz
Tavuk Etli Barbunya Nasıl Yapılır?
- Barbunyaları ayıklayın.Tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ilave edin ve 10 dakika kadar haşlayıp süzün.
- Domatesleri soyup küp şeklinde doğrayın.Soğanları temizleyip kıyın.
- Ayçiçeği yağını tencerede ısıtıp soğanı soteleyin.Tavuk etlerini ilave edip 2-3 dakika kavurun.
- Domates ve salçaları ekleyip 1-2 dakika soteleyin. Barbunya, sıcak su, tuz ve tane biberleri ilave edin.
- Fasulyeler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin.Servis tabağına alıp sıcak servis yapın.
Dilerseniz, kuzu eti ile hazırlanan etli barbunya tarifini de deneyebilirsiniz.