Kaç Kişilik
4 kişilikHazırlama Süresi
15 dakikaPişirme Süresi
-
Çam Fıstıklı Ispanak Kavurma Tarifi İçin malzemeler
- 1 kg ıspanak
- 200 gr dolmalık fıstık (çam fıstığı)
- 3 çorba kaşığı zeytinyağı
- 2 çorba kaşığı ayçiçek yağı
- Tuz
Çam Fıstıklı Ispanak Kavurma Nasıl Yapılır?
- Ispanak yapraklarını köklerinden ayırmadan iyice yıkayın. Kaynar suda 5 dakika bekletin. Süzgece alıp suyunu süzün.
- Büyük bir tencerede zeytinyağını ısıtın. Ispanağı 1 dakika soteleyip tuz ekleyin.
- Ayçiçek yağını tavada kızdırıp dolmalık fıstıkları hafifçe kavurun. Ispanakları servis tabaklarına paylaştırın.
- Dolmalık fıstıkları üzerlerine serpiştirip sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun.
Demir bakımından zengin olan ıspanaklı tepsi böreği tarifini de deneyin.