Kaç Kişilik
4 kişilikHazırlama Süresi
15 dakikaPişirme Süresi
-
Hamsi Salamura Tarifi İçin malzemeler
- 500 gr hamsi
- 125 gr kaya tuzu
- 1.5 limon
- 1 su bardağı zeytinyağı
- Çeyrek demet maydanoz
Hamsi Salamura Nasıl Yapılır?
- Hamsileri temizleyip yıkayın. Kılçıklarını çıkarıp süzgece alarak sularının süzülmesi için yarım saat bekletin.
- Geniş bir kaba bir sıra hamsi, üzerine bir sıra kaya tuzu şeklinde dizin. Üzerine limon suyu ilave edip kapağını kapatın ve 1 gece bekletin.
- Hamsileri zeytinyağı ve ince kıyılmış maydanoza bulayıp kızarmış ekmek üzerine alın ve servis yapın.
En lezzetli balık soslarına buradan göz atabilirsiniz.