Havuçlu Yulaflı Kek

Değerlendir:
2 sonuçtan 1 ile 2 arası

Konu: Havuçlu Yulaflı Kek

  1. Teşekküre Gitİndir #1
    Teşekküre Git
    Üye Tahsin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Bilgi

    Gönderi Başına Git

    Standart Havuçlu Yulaflı Kek



    Kaç Kişilik
    6 kişilik
    Hazırlama Süresi
    30 dakika
    Pişirme Süresi
    25 dakika

    Havuçlu Yulaflı Kek Tarifi İçin malzemeler

    • Yarım su bardağı tam buğday unu
    • Yarım su bardağı yulaf ezmesi
    • 3 havuç
    • Yarım su bardağı pekmez
    • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
    • Yarım su bardağı dövülmüş ceviz
    • 1 tatlı kaşığı tarçın
    • 6 kuru kayısı
    • 1 çay kaşığı kabartma tozu
    • Yarım limonun suyu

    Havuçlu Yulaflı Kek Nasıl Yapılır?

    Denenmiş yemek tarifleri sunan Lezzet'in kek tarifleri listesinden iyi bir seçim.

    Kuru kayısıların yumuşaması için yarım su bardağı ılık suda bekletin. Havuçları temizleyip rendeleyin.

    Hamur yoğurma kabına tam buğday ununu eleyin. Limon suyu ve kabartma tozu dışındaki tüm malzemeleri ekleyerek tahta bir kaşıkla iyice karıştırın.

    Ayrı bir kapta kabartma tozu ile limonun suyunu karıştırın. Unlu karışıma ilave edip karıştırmaya devam edin. Isıya dayanıklı bir fırın tepsisini yağlayıp karışımı dökün. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Dilimleyip ılık servis yapın.





  2. Tahsin üyemize teşekkür edenler:

  3. Teşekküre Gitİndir #2
    Teşekküre Git
    Yasaklı salihabi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Bilgi

    Gönderi Başına Git

    Degerli paylasimlariniz icin cok sagolun.


Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •