Kaç Kişilik
0 kişilikHazırlama Süresi
40 dakikaPişirme Süresi
1 saat 30 dakika
Gül Reçeli Tarifi İçin malzemeler
- 350 gr reçellik gül
- 6 su bardağı toz şeker
- 2.5 su bardağı su
- 2 çorba kaşığı limon suyu
Gül Reçeli Nasıl Yapılır?
- Reçellik güllerin yapraklarını ayıklayıp yıkayın ve süzün.
- Gül yapraklarını tencereye alıp şeker ve limon suyunu ekleyin. Hafif ovup yarım saat bekletin.
- Suyu ilave edip tencerenin ağzı açık olarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Pişirme sırasında oluşan köpüğü kevgirle alın.
- Reçel kıvamına gelince tencereyi ateşten alıp soğutun. İyice soğuyan reçeli kavanozlara paylaştırın.
Afiyet olsun.
Kahvaltı sofralarını renklendirmek için kayısı reçeli tarifini notlarınıza eklemeyi unutmayın.