Kaç Kişilik
6 kişilikHazırlama Süresi
1 saatPişirme Süresi
45 dakika
Patlıcan Pidesi Tarifi İçin malzemeler
- 6 patlıcan
- 500 gr kıyma
- 6 su bardağı un
- 1 su bardağı su
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- Tuz
- 2 su bardağı sıvıyağ
- 1 yumurtanın sarısı
Patlıcan Pidesi Nasıl Yapılır?
- Patlıcanları yıkayıp kurulayın. Birkaç yerinden kürdanla delikler açıp ızgarada közleyin. Kabuklarını soyup püre haline gelinceye kadar ezin.
- Kıymayı 1 kahve fincanı kadar suyla pişirin. Közlenip ezilmiş patlıcanla karıştırın. Tuz ve karabiberle tatlandırın.
- Elenmiş un, su, sıvıyağ ve kabartma tozunu bir kapta yoğurun. İki eşit parçaya bölüp birinci parçayı yağlanmış fırın tepsisine yayın.
- Patlıcanlı kıymalı harcı paylaştırın ve kalan hamuru da aynı şekilde açıp üzerine yayın. İstediğiniz büyüklükte dilimler halinde kesin.
- Üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 45 dakika pişirin. Servis yapın.